500 najboljih hotela na Malti

Rezervišite već danas, bez depozita - Platite u hotelu

MALTA - odmor i škole jezika

Malta, tj, tačnije malteški arhipelag, se nalazi bukvalno u sred Mediterana.Udaljena je od Sicilije oko 100 km, a od Afrike oko 300km i ima odlične avionske veze sa svim većim evropskim gradovima. Nacionalna avio kompanija Air Malta, leti za Evropu, severnu Afriku i Bliski Istok. Avio karte iz Beograda do Malte se mogu naći po ceni od 200 do 250 EUR (sa svim taksama). Do Malte se može doći i redovnim brodskim linijama koje povezuju La Valetu sa nekoliko italijanskih luka. Poznati operateri su Grimaldi Lines, Grandi Navi Veloci i Virtu ferries.
Maltu možete obići na više načina: javnim transportom ili taksijem. Generalno javni transport na Malti je dobar i nije skup. Glavni autobuski terminal se nalazi kod Gradske Kapije u Valeti. Autobusi su prepoznatljivi jer su narandžaste boje. Uglavnom sve linije polaze iz i do Valete, mada se može naći nekoliko "kružnih" tura. Malta je malo ostrvo, pa su shodno tome i putovanja kratka - maksimum 30ak minuta.
Malteški arhipelag se sastoji od tri ostrva: najveće je Malta - kulturni, komercijalni i administrativni centar, Gozo - turistički i poljoprivredni centar, dok se izmedju njih nalazi maleno i nenaseljeno ostrvo Komino.
Malta je kombinacija izvanredne klime, lepih plaža, noćnih klubova i 7000 godina više nego zanimljive istorije. To znači da ćete u svakom trenutku imati šta da radite i šta da vidite.
Svakako treba napomenuti da su istorijske okolnosti ostavile Malti u nasledje i - engleski jezik. Na Malti svi govore engleski. To je, u sprezi sa već pomenutom klimom, i veoma povoljnim cenama, čini idealnim mestom za učenje engleskog. Na Malti postoji više od 40 škola jezika sa odličnim nastavnicima i za sve nivoe znanja.

Preporučujemo:

Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2017 MEDITERAN MALTA