HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA DALEKOG ISTOKA

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

NJUJORK hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U NJUJORKU

hoteli u Njujorku

Njujork ne treba posebno predstavljati. On je sve ono o čemu milioni ljudi širom sveta sanjaju.Prvobitno se zvao Novi Amsterdam, a 1664. godine Britanci su mu dali ime Njujork (Novi Jork) u čast vojvode od Jorka.
Izbor hotela u Njujorku je izuzetan, a cene su prilagodjene skoro svačijem džepu. Možete pronaći pristojno prenoćište i za 20-ak dolara, ali i odsesti u luksuznom hotelima gde noćenje staje i 600 USD. Za dobar hotel, na dobrom mestu , računajte na 100-ak dolara po noći.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 500 hotela u Njujorku

Ostrvo Manhattan na kojem je podignut današnji Manhattan kupljen je od Indijanaca za 23 dolara.
Prvih godina po osnivanju New York se nalazio u najjužnijem dijelu ostrva Manhattan i prostirao se do današnje ulice Wall Street, gdje su se nalazile prvobitne zidine grada, koje su odvajale doseljenike iz Evrope od indijanskih plemena. Njujork je jedan od najvećih gradova sveta, i sedište je velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi. Grad je i sedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije se sedište takođe nalazi u Njujorku.

Aerodrom

Aerodrom JFK je najnoviji i najaktivniji, pored još tri aerodroma koji postoje u Njujorku.
Avio karte iz Evrope do Njujorka se mogu naći po veoma povoljnim cenama, vrlo često ispod 400EUR. Cena avio karte Beograd-Njujork je obično izmedju 500 i 600 EUR, dok su iz sarajeva i Zagreba nešto skuplje. U svakom slučaju dobro je proveriti sve opcije - koristite naš pretraživac za pronalaženje najpovoljnije avio tarife.

Šta videti

Simboli Njujorka su: Vol strit, Kip Slobode (poklon Francuske, podignut 1886), Bruklinski most , Empajer stejt bilding, Krajsler zgrada itd. To je bio i Svetski trgovinski centar, koji je srušen 11. septembra 2001.. Poznata mesta su i Peta avenija, Tajms Skver, Central park, Metropoliten muzej i Brodvej, bulevar koji se proteže od juga do severa Menhetna, a u čijem centralnom delu (Midtown) se nalaze mnoga pozorišta.
U Njujorku se svakog meseca održavaju proslave i festivali:
U januaru možete prisustvovati proslavi kineske Nove godine, u februaru proslavi Dana zaljubljenih, u martu paradi povodom proslave dana svetog Patrika, dana nezavisnosti Grčke ili šetnji životinja iz cirkusa Ringling Brothers' Barnum & Bailey Circus koje idu do Medison skvera. U aprilu se u MoMa i Linkoln centru prikazuju najnovija filmska ostvarenja.Maj je rezervisan za proslave dana Martin Luter Kinga, Festivala hrane u Devetoj aveniji, ukrajinski festival i Dan flote. U junu se proslavljaju dan Portorika, Dan sirena i muzički festival na Vašington skveru. Četvrtog jula je Dan nezavisnosti a u avgustu proslave afričke, karipske i latino kulture. Brodvej na Brodveju i filmski festival održavaju se u septembru a u oktobru je proslava povodom Dana Kolumba. U novembru je Dan veterana i proslava povodom Dana zahvalnosti a u 31 decembra se organizuje i najpoznatiji doček Nove godine na svetu.