HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

HELSINKI hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HELSINKI HOTELI

hoteli u HELSINKIJU

Helsinki, glavni grad Finske nije uobičajena turistička destinacija našim ljudima. S obzirom da se u blizini nalazi sedište i trening centar Nokie, puno više ga posećuju poslovni ljudi. U široj regiji grada živi ukupno oko 1 milion ljudi. Grad je osnovan 1550. godine, kada je švedski kralj Gustav I izgradio prvu luku na mestu današnjeg naselja, a koja je služila kao baza za švedske napade na Rusiju.
Hoteli u Helsinkiju nisu jeftini, ali su kvalitetni. Hosteli se mogu naći za 15 EUR, dok za srednju klasu hotela treba izdvojiti oko 50 - 60 EUR po noći.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 70 hotela u Helsinkiju

 
Aerodrom
Svi domaći i internacilonalni letovi kreću sa modernog Helsinki-Vantaa International Airport(HEL). Aerodrom se nalazi na 20 km severno od Helsinkija.
Vožnja taksijem do centra grada košta oko 30-40 EUR. Ukoliko vam je to skupo, možete koristiti regionalni autobus broj 615 ili Finnair City Bus (do centralne železničke stanice vožnja traje oko 40 minuta i košta od 4 do 6 EUR).
Finska avio kompanija Finnair ima povoljne letove do svih većih gradova na svetu. Iz Beograda za sada nema direktnih letova, pa avio karte za Helsinki znaju da budu skupe. Dobro je proveriti više varijanti i kombinacija razlićitih prevoznika (koristite naš pretraživač). Na taj način možete da kupite veoma jeftinu avio kartu za Helsinki, npr. poljski LOT i nemačka Lufthansa će vas prebaciti do Helsinkija i nazad za oko 250 EUR.
Šta videti
 
SUOMENLINA
Nekada najveća tvrdjava na Baltiku, popularno nazvana i "Gibralrtar severa" Izgradili su je Švedjani sredinom XVIII veka. Tvrdjava predstavlja jedinstveni spomenik evropske vojne arhitekture. Ulaz je besplatan. Najlakše je doći do nje brodićem koji polazi sa Market Skvera. Povratna karta košta 4 EUR.
 
SEURASAARI - MUZEJ NA OTVORENOM
Malo ostrvo veoma blizu centru grada. Puno staza za šetanje i autentičnih kuća iz svih delova Finske. Tokom leta mogu se videti vodiči koji obučeni u tradicionalnu odeću, prikazuju veštine starih zanata. Ulaz na ostrvo je besplatan, ali ukoliko želite da vidite kuće iznutra, cena je 5 EUR. Do ostrva saobraća autobus broj 24 (iz centra oko 20 min vožnje)
 
ESPLANADI PARK
Park u samom srcu grada.
 
USPENJSKA CRKVA
Klasična ruska crkva, sa kupolama prekrivanim 22-karatnim zlatom.Nalazi se iznad Market skvera i najveća je pravoslavna crkva u zapadnoj Evropi.
 
LUTERANSKA KATEDRALA
Nezvanični simbol grada, ova blještavo bela crkva dominira centralnim Senat skverom.