HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

BRISEL hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U BRISELU

hoteli u Briselu

Brisel je svoje ime dobio po reči "Broekzele" što bi u slobodnom prevodu značilo "grad prolaznika". Naime još u VI veku naselje je postalo važna tačka na trgovačkom putu izmedju Kelna i Briža. Grad je procvetao pod Habzburzima, a u XIX veku je postao prestonica nove, nezavisne Belgije.Da bi doživeli osećaj pravog Brisela, planirajte da ostanete u njemu bar dve noći.Nudimo vam da pogledate izbor od preko 300 hotela u Briselu. Noćenje za dve osobe staje od 40 pa sve do 500 EUR.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 300 hotela u Briselu

Osim što je administrativna prestonica zemalja koje pripadaju evropskoj uniji, kao i sedište severnoatlantske organizacije zvane NATo, Brisel nudi mnogo toga: impresivne muzeje, finu čokoladu, izuzetno lep stari deo grada sa katedralom, kao i odlično belgijsko pivo. Centar grada je veoma kompaktan i načičkan je barovima, restoranima i galerijama, koji se nalaze po kaldirmisanim ulicama i koje se iznenada "ulivaju" u trg Grand Place.Sa Gradskom Većnicom, esnafskim zgradama ukrašenih ornamentima, kao i celokupnom atmosferom, Grand Place je verovatno jedan od najlepših gradskih trgova u Evropi.
 
Aerodrom
Briselski aerodrom (BRU) se nalazi na 12 km severoistočno od grada.Povezan je i autobusom (www.stib.be) i vozom (www.b-rail.be) sa centralnim stanicama u gradu. Polasci su veoma česti (na svakih 15 minuta), a vožnja traje oko pola sata. Jat leti iz Beograda (trenutno petkom i ponedeljkom). Uobičajena cena karte je oko 250 EUR. Povoljne avio karte za Brisel se mogu naći i preko Alitalie, Maleva i još nekih aviokompanija. Za pronalaženje najpovoljnije avio karte od Beograda do Brisela koristite naš pretraživač avio tarifa, koji se nalazi gore desno.
 
Javni transport
Gradski prevoz je dobar. Metro je veoma čist i prijatan, Karte se mogu kupiti na kioscima, a postoje i one koje važe od 1 do 3 dana. 
Web: www.stib.be. ; www.brusselscard.be, a www.provelo.org nudi i bicikle za iznajmljivanje.