HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

KIJEV hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

Vodič kroz KIJEV - hoteli i avio karte

hoteli u kijevu

Kijev je veoma star grad. Drevna prestonica slovenskog sveta je osnovana 482 godine. Kao centar Kijevske Rusije izuzetno brzo se razvijao i bio jedan od najprestižnijih gradova Evrope sve do XV veka.Kijev ima više od dva miliona stanovnika.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 300 hotela u Kijevu

Od brojnih arhitektonskih znamenitosti izdvajaju se: crkva Sv. Sofije sa zlatnim kupolama, crkva Sv. Andreja iz XVIII veka, stare zgrade četvrti Podol, manastir Pečerskaja Lavra - u kome su sačuvane mošti monaha. Zbog velikog broja crkava i manastira i značaja za pravoslavni svet, od Srednjeg veka grad nosi nadimak „Jerusalim severa“ (danas češće: „Jerusalim istoka“) i poznat je kao „Majka ruskih gradova“.

Javni prevoz

Javni transport u Kijevu je veoma jeftin. Možete koristiti autobuse, trolejbuse, tramvaje, taksi i metro.

Aerodrom

Kijev ima dva aerodroma:Boryspil (KBP) i Zhulyany (KIE)
Boryspil - Міжнародний аеропорт "Бориспіль"(KBP) se nalazi na 38 km od centra grada. Do ovog aerodroma u Kijevu leti dosta velikih avio kompanija: Aeroflot, Austrian Airlines, British Airways, Czech Airlines , Delta, Finnair, KLM, Lufthansa, Malev, Turkish Airlines kao i neke low-cost: AirBaltic, Estonian Air i Wizz Air.
Avio karte Beograd - Kijev obično nisu jeftine i koštaju oko 350 EUR, dok je cena iz Budimpešte mnogo manja - 200 EUR (preko AeroSvit-a. ukrajinske avio kompanije)

 

Smeštaj

Izbor hotela u Kijevu je veoma dobar, a cene su znatno pristupačnije nego, recimo u Moskvi.Pristojan smeštaj za dve osobe se moše naći za 30 - 40 EUR po noći. Pogledajte izbor od oko 100 hotela u Kijevu