HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

PUTUJEMO u Atinu: Hoteli u Atini, Avio karte za Atinu, Rezervišite jedan od 223 hotela i hostela u Atini, rent a car Atina

Vodič kroz ATINU - hoteli i avio karte

hoteli u Atini

Grad duge i bogate istorije i jedan od najznačajnijih gradova čovečanstva.
Većina  turista će posetiti Akropolj s Partenonom, Plaku, Arheološki muzej, Parlament, Hadrijanova vrata, Zevsov hram, Sintagmu, Olimpijski stadion i popeti se na brdo Likabet kako bi uživali u pogledu na grad. Ali nemojte zaboraviti da  pogledate i one skrivene delove koje možete obići samo pešice, prateći domaćine koji ih najbolje poznaju.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 200 hotela u Atini

Slobodno se cenjkajte oko cene suvenira na poznatoj pijaci Monastiraki, opustite se u jednoj od lokalnih taverni uz tradicionalnu kuhinju i autentični grčki zvuk buzukija,zaplešite s domaćinima sirtaki. Atina je grad koji nikada ne spava.
Govoreći o Grčkoj uvek ćemo se setiti starih civilizacija, demokratije,filozofa i olimpijskih igara.
Sve što smo dosada rekli o Atini ,plus sunce,more, mediteranska kuhinja i ljubaznost domaćina svakako će Vas potaknuti na pravu odluku:ovu zemlju i ovaj grad moram da posetim!

Transfer aerodrom - grad

Aerodrom Eleftherios Venizelos 27 km SI od grada: tri autobuske linije prevoze putnikedo grada ili natrag. Cena je vožnje oko 4 eura i karta važi 24 sata za javni transport (autobus,trolejbus,metro).

Gradski prevoz

Metro, trolejbus, autobus, minibus (karta je oko 0,50 eura). Najbrži je način vožnje taksi, koji nije skup.

Shopping

Mnoštvo je suvenira koje možete poneti iz Grčke: keramiku, statue, različite figure, ikone, predmete od kože, rezbarije, nakit od zlata ili srebra, slike,
umetničke predmete. U ulici Mitropoleos ponuda je suvenira i nakita najbogatija.

Radno vreme:
ponedjeljak, sreda i subota od 9 do 15.30 sati, utorak, četvrtak i petak od 9 do 13.30, poslepodne od 17.30 do 20.30; nedeljom zatvoreno. Na
području Plake sve je otvoreno celi dan, čak i nedeljom.

Gde spavati?

Hoteli u Atini - naročito u centru grada, oko trga Omonija i nisu tako skupi.Pristojno prenoćište se može pronaći već za 20-ak EUR.
Ukoliko vam ne smeta da delite sobu sa nepoznatima, preko Hostelbookers.commožete pronaći prenoćište i za 10-ak EUR


ATINA hoteli:
Last Minute ponude