HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

DABLIN hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U DABLINU

hoteli u DABLINU

Dablin ima nešto više od milion stanovnika. Njegova populacija je veoma mlada - 50% je mladje od 27 godina. Najzanimljivije atrakcije Dablina, nalaze se na južnoj obali reke Liffey. Temple Bar kvart je na samoj reci, trgovacki deo oko Grafton Street, park St Stephens Green, kao i obrazovni centar - Trinity College i zaista veoma lepi primerci džordžijanske i viktorijanske arhitekture su u neposrednoj blizini.
Dablin nudi veliki izbor hotela. Od obicnih hostela, gde se prenocište može naci za 10 EUR pa do luksuznog Clarence Hotela koji je vlasništvo grupe U2.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 200 hotela u Dablinu

Severno od reke, nalazi se  je poznati O’Connell Street, sa mešavinom robnih kuca, pijaca, pabova koji podsecaju na Dablin iz 19 veka. Najbolje od svega što je u Dablinu sve veoma blizu. Od cuvenog "Šiljka" (Spire of Dublin) , do St Stephens Green-a treba oko 20 minuta hoda.
 
Aerodrom
Aerodrom u Dablinu (na irskom Aerfort Bhaile Átha Cliath) se nalazi na 10 km severno od grada. Povezan je autobisima i taksijem (na koje ponekad mora da se ceka dosta dugo). Dablin je najbolje povezan sa Londonom. Dnevno ima oko 50 letova izmedju Dablina i 5 londonskih aerodroma. Cena avionske karte je za ove relacije prosto neverovatna. Povratna karta preko Ryan Air košta oko 20 EUR (Dublin - Luton ili Stansted). 
Iz Beograda nema direktnih letova za Dablin
Za pronalaženje najpovoljnije avio karte od Beograda do Londona i od Londona do Dablina koristite naš pretraživac avio tarifa, koji se nalazi gore desno.
 
Šta videti
 
GUINNESS STOREHOUSE
Atrakcija broj jedan u dablinu je pivara Ginis
Adresa: Saint James’s Gate, Dublin 8
Web: http://www.guinness-storehouse.com
 
TRINITY COLLEGE
Trinity College je osnovan  1592 godine, i skoro sve istorijske licnosti iz Irske, su studirale na njemu.
Adresa: College Street
 
NACIONALNI MUZEJ IRSKE
Izložbe obuhvataju veoma razlicite teme ukljucujuci i drevni Egipat, Irsku za vreme Vikinga pa sve do borbe za nezavisnost od britanske okupacije.
Adresa: Kildare Street, Dublin 2
Web: http://www.museum.ie
 
DUBLIN LITERARY PUB CRAWL
Podjite stopama Oskara Vajlda, Bernarda Šoa i Džems Džojsa, dok vodic cita odlomke iz njihovih dela.
Adresa: 9 Duke Street
Web: http://www.dublinpubcrawl.com