HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA DALEKOG ISTOKA

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

Vodič kroz HONG KONG, online rezervacija kvalitetnih hotela i avio karte:putujemo.info

HOTELI U HONG KONGU

hoteli u Hong Kongu

Hong Kong ima sedam miliona stanovnika, koji žive na površini nešto većoj od Beograda. Sa svojom subtropskom klimom, divnim pejzažima, bogatim noćnim životom i izvanrednom hranom, Hong Kong je pravi raj za turiste. Više od 25 miliona ljudi godišnje poseti ovaj grad i uživa u svemu što on može da ponudi.
Nudimo vam da izaberete jedan od 250 hotela u Hong Kongu. Cene se kreću od 10 pa do 400 EUR po noći. Hong Kong je relativno mali po površini, ali ipak pre nego što rezervišete hotel, bilo bi dobro da napravite plan boravka u Hong Kongu- tj. da li putujete kao turista ili je vaša poseta poslovnog karaktera. Shodno tome izaberite deo grada koji bi vam najviše odgovarao. To je veoma lako učiniti putem našeg pretraživača: Kada vam pretraživač izlista sve hotele u Hong Kongu u levoj koloni izaberite opciju "Location distance" i izaberite deo grada koji vam odgovara. Izuzetno kvalitetan smeštaj u centru grada se može naći za 30 - 50 EUR

Preporučujemo:

izaberite jedan od 600 hotela u Hong Kongu

 
 
Hong Kong nudi izuzetnu arhitekturu svojih oblakodera, fantastične šoping centre, pejzaže suptropske divljine kombinovane sa jednim od najmoćnijih finansijskih centara sveta. Za raskrsnicu izmedju Queens Road i Pedder Street, se kaže da je sa najvećom gužvom na svetu. Južno od Holliwood Road, pronaćićete najveću mrežu pokretnih stepenica na svetu, koje povezuju restorane, kafee, dizajnerske prodavnice i barove. Ukoliko se izgubite u "tehnološko - elektronskoj" ulici Kowloon, sedite u neki od kineskih restorana ili idite na kupanje u Stenli. Obavezno obidjite botaničku baštu (www.lcsd.gov.hk/parks/hkzbg); popnite se tramvajem na brdo Viktorija (Victoria Peak) i uživajte u jedinstvenom pogledu na grad (www.thepeak.com.hk). Posetite najveći zabavni park u Hong Kongu - Ocean Park (www.oceanpark.com.hk) i provozajte se Star Feribotom, koji od 1888 godine prevozi putnike izmedju Hong Konga i Kowloon-a (www.starferry.com.hk).
Kako doći u Hong Kong
 
Za Hong Kong (HKG) lete sve velike svetske avio kompanije, tako da se mogu pronaći veoma povoljne tarife.(Za pronalaženje najjeftinijih avio karata za Hong Kong koristite naš pretraživač). Iz Frankfurta (FRA), Londona i Moskve možete leteti do Hong Konga za oko 500 EUR.
Sve do pre nekoliko godina aerodrom se nalazio u centru grada i zaista je bilo nesvakidašnje iskustvo posmatrati avione kako poleću i sleću izmedju solitera. Novi aerodrom je jedno od gradjevinskih čuda savremenog sveta i slobodno se može reći i umetničko delo.
Airport Express (HKD 180) će vas prebaciti do grada za dvadesetak minuta. Za 40 HKD, možete se prevesti autobusima (linija A11 i A12), dok će prevoz taksijem koštati oko 250-300 HKD  (1EUR = 10HKD)
Internet: www.hongkongairport.com
 
Javni prevoz
Čist, udoban i brz metro (www.mtr.com.hk), je najbolja opcija za obilazak Hong Kong. Preporučujemo da kupite takozvanu Octopus Kartu (www.octopuscards.com) Koja se može koristiti na većini lokalnih autobuskih i voznih linija. Cena je 100 HKD + 50 HKD kao depozit. Tramvaji su spori, ali je lepo voziti se njima i karta košta samo 2 HKD. Taksi je relativno jeftin - polazak 18 i svaki kilometar 8 HKD
 
Lekari, zubar i apoteke
SOS International Alarm +852 2528 9900      +852 2528 9900 . Hospital, 1b Lower Albert Road, Central, Tel +852 2537 8441.
Internet: www.internationalsos.com