HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

RIM hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U RIMU

hoteli u Rimu

Rim, taj večni grad, privlači posetioce već više od 2000 godina. To je jedan od najveličanstvenijih i najromantičnijih gradova na svetu. Dolce Vita - italijanski dizajn, penušavi kapućino, najbolji sladoled i odlična vina, samo da nabrojimo mali deo onoga što Italiju, a posebno Rim čini omiljenom turističkom destinacijom.

Izbor hotela u Rimu je ogroman. Kvalitetan smeštaj se može naći i za 30ak EUR, a veoma dobri hoteli ili apartmani u centru Rima za 40 - 60 EUR po noći.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 1600 hotela u Rimu
Istorija Rima, po legendi, počinje aprila 753 pne, na dan kada je Romul osnovao večni grad, prethodno ubivši svog brata blizanca, Rema.
Sledeći vekovi su doneli procvat grada, koji je postao moćna imperija, koja je svoj vrhunac dostigla za vreme Marka Aurelija u drugom veku nove ere.

 

Rim leži na sedam brežuljaka: Capitolino, Palatino, Quirinale, Viminale, Esquilino, Celio and Aventino. Centralni deo se zove Campo Marzio,(Marsova polja), po rimskom bogu rata. Tu su bila locirana vežbališta za vojsku, a danas se tu uglavnom nalaze sve atrakcije koje večni grad nudi.

Aerodrom

Najvažniji rimski aerodrom je Leonardo da Vinci (FCO) i nalazi se u Fjumićinu, 30 km od grada. Najjednostavnije je doći vozom, direktno do glavne železničke stanice Termini. Karte košžtaju 9-11EUR, a vožnja traje oko pola sata. Za istu relaciju, cena taksija je oko 40EUR.
Drugi, manji aerodrom je Ciampino, koji uglavnom služi za low cost prevoznike. Autobuski prevoz oko 7EUR.

Nema velike avio kompanije, niti metropole iz koje nema direktnog leta za Rim. To znači da je ponuda velika i da se avio karte za Rim mogu naći po veoma povoljnim cenama. Iz Beograda ima direktnih letova, a u zavisnosti od sezone, cena avio karte Beograd - Rim se kreće od 98 do 300 EUR..Koristite naš pretraživač za pronalaženje najpovoljnije avio tarife do Rima.

Šta videti

Rim je jedinstven grad. Nijedan drugi grad na svetu nema toliko mesta koja treba obići, niti može toliko puno da ponudi. Osim starorimskog nasledstva, tu su i srednjevekovne četvrti, prelepi trgovi, pijace, Vatikan...

Fontana di Trevi - adresa: Piazza di Trevi
Pantheon - adresa: Piazza della Rotonda
Forum Romanum
Galleria Borghese - adresa: Villa Borghese park
Piazza Navona - verovatno najlepši trg na svetu
Domus Aurea – Neronova zlatna kuća - adresa: Via della Domus Aurea (tačno preko puta Koloseuma)
Santa Constanza - jedna od najlepših crkvi u Rimu. Venčanja se zakazuju nekoliko godina unapred - adresa: Via di Santa Costanza
Botanička bašta - adresa: Largo Cristina di Svezia 24
Museo di Roma - adresa: Via di S. Pantaleo 10 - web: http://www.museodiroma.it