HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

PRAG hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U PRAGU

hoteli u Pragu

Prag ima kandže -  napisao je Franc Kafka pre stotinak godina. I bio je u pravu. Svako ko je bar jednom prošetao po popločanim uličicama glavnog grada Češke, poželi da to ponovo uradi.
Hoteli u Pragu su poslednjih godina renovirani, pa su veoma kvalitetni, a izbor je ogroman. Hosteli se mogu naći za 7-10 EUR, dok za srednju klasu hotela u centru grada treba izdvojiti oko 30 - 50 EUR po noći.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 700 hotela u Pragu

Javni prevoz

Karte za metro, autobuse i tramvaje mogu da se kupe na automatima i kioscima. Karta za jednu vožnju košta 18 čeških kruna i važi 15 minuta, dok karta za više vožnji važi jedan sat i staje 26ČK Dnevna karta košta 100 ČK. Ne zaboravite da je overite pre početka korišćenja.

Aerodrom

Ruzyne Airport (PRG) je udaljen 20 km severozapadno od centra grada. Taksi košta oko 650ČK, a minibus oko 120ČK. Najjeftinije je koristiti autobus - broj 119 će vas dovesti do Metro A stanice Dejvická, a autobus 100 do Metro B stanice Zličin. Cena je 26ČK.
Postoji i Airport Express koji vozi do Nádraží Holešovice Metro i železničke stanice (prebacite se na metro liniju C do centra grada). Karta košta 50ČK. Czech Airlines ima direktne letove do Praga. Uobičajena cena povratne avio karte Beograd - Prag, sa svim taksama je oko 220EUR ali će vas, na primer Lufthansa, uz presedanje u Minhenu, dovesti do Praga i nazad za oko 160 EUR.

Šta videti

Tipicne turisticke atrakcije su:

Staroměstské náměsti

Pijačni trg u starom delu grada, sa svojim baroknim zgradama, katedralom, izuzetnim satom i statuom Jana Husa.
Adresa: Staroměstské náměsti 1, Praha 1

Dvorac i katedrala Svetog Vida

Ceo prostor koji se nalazi na brdu iznad Praga , sa najvećim evropskim dvorcem i katedralom koja se gradila 600 godina, se svakako trebaju posetiti.
Adresa: Pražský hrad, Praha 1 - Hradčany
Web: http://www.hrad.cz

Karlov most

Sagradio ga je 1357 Karlo IV. Sve do XIX veka bio jedini most koji je povezivao praške obale. Na mostu se nalaze statue 30 svetaca, zaštitnika Praga.