wellness u Švajcarskoj LEUKERBAD - wellness.putujemo.info

Leukerbad - wellness u Švajcarskoj

Lojkerbad (Leukerbad) je najveća termalna banja u Alpima. U zavisnosti od puta kojim se ide, udaljen je  200 - 300 km od Ciriha ili 150 km od Ženeve. Istorija korišćenja termanilih izvora u Lojkerbadu seže još u doba Rimljana. Svakog dana, oko 4 miliona litara mineralne vode temperature do 51°C , puni ukupno 22 hotelska i privatna bazena. Najpoznatiji i najbolji su Burgerbad i Lindner Alpentherme. Na raspolaganju su vam tretmani sa aromatičnim biljem, ajurveda, terapije kamenjem, lekovitim blatom, masaže i mnogi drugi vidovi relaksacije i rehabilitacije.

{besps}SVAJCARSKA/leukerbad1{/besps}

Hoteli i apartmani u banji Lojkerbad

Izaberite smeštaj u banji Lojkerbad: Detaljni opisi hotela, s fotografijama i utiscima posetilaca. Cene prenoćišta se, u zavisnosti od hotela i sezone kreću od €20 do €430.
Da biste videli tačne cene, u boks za pretragu na desnoj strani, upišite ime destinacije (u ovom slučaju Leukerbad) kao i datume dolaska i odlaska, ili jednostavno kliknite ovde da vidite sve hotele u Lojkerbadu. Sve pretrage se vrše u realnom vremenu, a dobijeni rezultati se mogu sortirati po ceni, broju zvezdica hotela, popularnosti itd.
Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o banji Lojkerbad (Leukerbad)

Lojkerbad ima četiri velika javna bazena od kojih su dva napolju i koji rade tokom cele godine. Tokom zimskih meseci osećaj je skoro neopisiv: topla voda svuda oko vas,  a ljudi koji prolaze ili gledaju sa terase su u debelim jaknama, kompletno opremljeni za hladnoću. Nije neobično da u otvorenim bazenima na -10°C osim odraslih, vidite i sasvim malu decu, koja se bez ikakve nelagode brčkaju. Takodje, na spoljnim bazenima ima velikih tuševa ispod kojih možete da stojite koliko god vam je volja jer iz njih stalno ističe topla voda.Tu su i dva posebna dela koji neodoljivo podsećaju na ogromne jacuzzi kade . U unutrašnjem bazenu su uz ivicu odvojeni delovi gde su ventili koji ubacuju vodu u bazen namešteni na različite visine tako da rade kao masažeri i sve je regulisano znakom sa strane koji uz zvuk i natpis obaveštava kada je vreme da se pomerite za jedno mesto u redu. Sve je lepo zamišljeno i organizovano, a kombinacija lekovite vode, čistog alpskog vazduha, izuzetno kvalitetnog smeštaja i raznih aktivnosti, pruža vam mogućnost potpunog oporavka u izuzetno prijatnom okruženju.

Indikacije i kontraindikacije

Termalna voda u Lojkerbadu je fluortidno-kalcijum-sulfatna i koristi se pri lečenju  reumatoidnih bolesti, kao i kod problema sa cirkulacijom. Takodje ima značajnih uspeha u lečenju kožnih i ženskih oboljenja. 

Preporučujemo sledeće hotele u banji Lojkerbad:

LeukerbadAlpina
Hotel Alpinastar3
LEUKERBAD, Švajcarska


cena noćenja od ......€54
Leukerbad Hotel Info and Booking
LeukerbadAstoria
Hotel Astoriastar3
LEUKERBAD, Švajcarska


cena noćenja od ......€61
Leukerbad Hotel Info and Booking
LeukerbadBristol
Hotel Bristolstar4
LEUKERBAD, Švajcarska


cena noćenja od ......€114
Leukerbad Hotel Info and Booking
LeukerbadLesSources
Hotel Sourcesstar5
LEUKERBAD, Švajcarska


cena noćenja od ......€236
Leukerbad Hotel Info and Booking
LeukerbadVolksheilbad
Hotel Volksheilbadstar3
LEUKERBAD, Švajcarska


cena noćenja od ......€46
Leukerbad Hotel Info and Booking
LeukerbadWalliserhof
Hotel Walliserhofstar3
LEUKERBAD, Švajcarska


cena noćenja od ......€45
Leukerbad Hotel Info and Booking