HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

PUTUJEMO u Istanbul

Istanbul

hoteli u Istanbulu

Istanbul, Carigrad, Konstantinopolj - jedini grad na svetu koji leži na dva kontinenta, star dve i po hiljade godina. Glavni grad Istočnog Rimskog, zatim Vizantijskoga, i na kraju Osmanlijskoga Carstva. tačka gde se spaja Istok i Zapad, od prošlosti do danas. Fascinantna metropola koja nudi uvijek nova iznenađenja - mnoge kupole i minareti dominiraju na slici ovoga grada koji čuva vrijedno nasleđe prošlih vekova.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 1200 hotela u Istanbulu

Istanbul znači raznolikost i bezgraničnost. Ispunjen muzejima, ranohrišćanskim crkvama, palatama i džamijama, bogato će ispuniti vaš boravak u ovom gradu. Naravno, tu je i nezaobilazna kupovina na bazarima, na tradicionalan istočnjački način.

 

Transfer aerodrom - grad

Prevoz taksijem je oko 10 EUR po vožnji i traje oko 30 minuta.

Gradski prevoz

Tramvaj, autobus. Taksi je u Istanbulu zaista jeftin, ali svakako treba pripaziti na taksimetar, tj. da ga je vozač uključio. Od 6 do 24h vožnja se obračunava po dnevnoj tarifi, a u ostale sate uvećava se za 50 odsto

Shopping

Gradski Bazar ili Kapali Carsi najveći je shopping centar u Istanbulu, s više od 4400 malih prodavnica formiranih u lavirint i idealno je mesto gde možete naći sve što vas zanima. U Turskoj se vrlo povoljno mogu kupiti predmeti od kože, zlatni nakit i pamuk.