HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

PUTUJEMO u Pariz

Hoteli u Parizu

Pariz je sinonim za ljubav, modu, eleganciju i luksuz> Pariz - provedete li nekoliko dana u Parizu, nećete moći da odolite jedinstvenoj zavodljivosti njegove neprolazne lepote, veličanstvenosti i dinamičnosti. Pariz je sinonim za ljubav, modu, eleganciju i luksuz. Obiđete li samo nekoliko njegovih četvrti, izgledaće vam se da ste obišli veliki deo sveta.

Posetite neke od najpoznatijih svetskih atrakcija; Ajfelovu kulu, Trijumfalnu kapiju, Jelisejska polja, Notre Dame ili Luvr itd.

Preporučujemo:

izaberite jedan od skkoro dve hiljade hotela u Parizu:

Sedite u kafanu i posmatrajte prolaznike. Dopustite Parizu da vas osvoji, kao što svake godine osvoji nekoliko miliona turista.


Transfer aerodrom - grad

Od aerodroma Šarl de Gol koji se nalazi na oko 24 km severoistočno od grada možete se prevesti:

  • 1. taksijem - oko 46 EUR po taksiju/jedan pravac, vožnja traje 35 -50 min
  • 2. autobusom Air France - cena karte oko 9 EUR, povratna 16 EUR
  • 3. vozom - oko 35 min do Gare du Nord, karta 2. razreda - oko 16 EUR.

Gradski prevoz

Podzemna železnica omogućava obilazak celog Pariza. Kao orijentacija neka vam uvijek služi početna/završna stanica. Jednokratna karta stoji oko 1,5 EUR, a može se kupiti i karnet od 10 karata oko 8 EUR.

Shopping

Pariz je bez svake sumnje jedan od najboljih shopping središta u svetu. Sva velika imena iz sveta visoke mode, industrije parfema itd. nalaze se u Parizu. Cene su visoke, ali i razgledanje izloga je pravi užitak. Velike robne kuće kao Galerie Lafayette i Le Printemps ,koje se nalaze na bulevaru Haussmann, nude širok izbor robe za svaki džep.

Gastronomija

Pariz je svetska gastronomska pestonica. Tu će te naći  vrhunskie restorane, s 3 Michelinove zvezdice, od kojih su najpoznatiji Alain Ducasse i Le Meurice. Inače, bukvalno u svakoj ulici u širem centru grada možete pronaći restorane, brasserije, pubove ili kafiće u kojima možete uživati u francuskoj kuhinji, ili jednostavno u jutarnjoj kafi s croissantom. Kako je hrana prilično skupa, za jeftiniji obrok vjerojatno je najbolje posjetiti neki od lanaca brze hrane, koji su na svakom koraku, npr. Quick, gdje za 6-7 evra možete dobiti njihov meni, koji se obično sastoji od neke vrste burgera, porcije krompira i pića. Ukoliko idete u budget restorane, treba da znate da su porcije za naše prilike prilično male. To se naročito odnosi na pizze, koje su i dvostruko manje od naših.

Šta posetiti

Ajfelova kula
Ajfelova kula je najpoznatija pariska ikona. Ovaj gvozdeni toranj izgrađen je u neposrednoj blizini Sene na Champ de Mars. Od otvaranja 1889. godine posetilo ga je više od 235 miliona ljudi, čineći ga tako najposjećenijim spomenikom na svetu za koji se plaća ulaz!
Luvr
Luvr je jedan od najposjećenijih muzeja na svetu. Smešten je u jednom od pariskih istorijskih spomenika, Palais du Louvre na desnoj obali Sene.
Notre Dame
Notre Dame de Paris najpoznatija je katedrala u gradu. Izgrađena u gotičkom stilu na Île de la Cité, sedište je pariskog nadbiskupa. Ime joj znači 'Naša Gospa'.
Jelisejska polja (Avenue des Champs-Elysees)
Najprestižnija avenija u Parizu, a Francuzi vole reći i da je najlepša na svijetu.
Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe)
Trijumfalna kapija je spomenik smešten na zapadnom kraju Jelisejskih polja, na sred Trga Charles de Gaulle. Podignut u čast poginulih za Francusku.PARIZ hoteli:
Last Minute ponude