HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA DALEKOG ISTOKA

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

TOKIO hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U TOKIJU

hoteli u TOKIJU

Tokio - Tokyo Metropolis (Tōkyō-to),je metropola - grad koji je zapravo sastavljen od više delova, koji bi se mogli smatrati posebnim gradovima. Tokio se sastoji od 26 gradova, 6 gradića i osam sela koji su tokom vekova srasli zajedno. 
Što se hotela tiče, Tokio ima u ponudi sve i svašta. Od luksuznih, pa do poznatih "kapsula za spavanje". Izbor hotela u Tokiu je veoma velik. Smeštaj se može naći i za 20 - 30 EUR, a veoma dobri hoteli u centru Tokia za 50 - 70 EUR po noći. Uporedite cene i izaberite jedan od 400 hotela u Tokiu.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 430 hotela u Tokiju

Tokio se prostire se na preko 2000 kvadratnih kilometara i obuhvata dva lanca ostrva koja se protežu do 185 kilometara od centra grada. Takođe, Tokio je podeljen u 23 opštine koje imaju svoje gradonačelnike i svoju upravu. Širi Tokio obuhvata i četiri nacionalna parka. 

Iako mnogi smatraju da je grad s najviše stanovnika na planeti Meksiko Siti, pravi rekorder je glavni grad Japana - smatra se da u njemu živi više od 35 miliona ljudi, mada zvanični podaci o tome ne postoje, Tokio se istovremeno smatra i centrom svetske tehnologije i gradom koji se najviše približio prizorima gradova iz dela naučne fantastike.
U Tokiju su održane Letnje olimpijske igre 1964.
 
Aerodrom
 
Najvažniji aerodrom u Tokiju je Narita (NRT), koji se nalazi na 70 km od grada.Najjednostavnije je doći vozom: Narita Express (55 minuta 3000 JENA) ili Keisei Express (80 minuta, 1000 Jena)
Drugi aerodrom je Haneda (HND), koji uglavnom služi za domaći saobraćaj i letove do Hong Konga. Inače Haneda je najprometniji aerodrom u Aziji. Do njega je najlkše doći Tokyo Monorail-om.
 
Nema velike avio kompanije, niti metropole iz koje nema direktnog leta za Tokio. To znači da je ponuda velika i da se avio karte za Tokio mogu naći po veoma povoljnim cenama.Iz Evrope se karte za Tokio ponekad mogu naći i za manje od 500 EUR, ali uobičajena cena je uglavnom 700 - 800 EUR. Obično se najjeftinije tarife za Tokio mogu pronaći za letove ruskog Aeroflota iz Moskve. Iz Beograda nema direktnih letova, a u zavisnosti od sezone, cena avio karte Beograd - Tokio se kreće od 600 do 1000 EUR..Koristite naš pretraživač za pronalaženje najpovoljnije avio tarife do Tokia.
Šta videti
 
Palata
Sedište carske vlasti Japana nalazi se na mestu nekadašnjeg utvrđenja grada Edo, koje su nekada kao svoj dom koristili i šoguni. Ovu raskošnu građevinu okružuju brojni vrtovi, od kojih su neki otvoreni i za javnost. Iz njih se do palate i unutrašnjih vrtova stiže preko jednog od dva mosta. Međutim, ti delovi su otvoreni za javnost samo dva dana godišnje, za Novu godinu i za carev rođendan. Legenda kaže da je prvi car Japana, Jimu, sin boginje Sunca Amaterasu i da je krunisan pre otprilike hiljadu i po godina. Za razliku od gotovo svih drugih svetskih dinastija, ova se održala do danas, i današnji car je direktan potomak cara Jimua. Iako kroz istoriju carevi nisu uvek imali vlast, uvek su predstavljali autoritet koji su uvažavali nosioci stvarne vlasti. Čak i danas, kada je Japan moderna država sa demokratski izabranom vlašću, carska porodica smatra se izuzetno značajnom i uvaženom.
 
Železnica - Šinkasen u Tokiju
Železnica je osnovno prevozno sredstvo u Tokiju još od početka 20. veka. Zahvaljujući brižljivo planiranom javnom prevozu, ovaj grad uspešno izdržava 35 miliona svojih stanovnika koji neprekidno žure sa jednog na drugi kraj grada. Broj automobila, u odnosu na broj stanovnika, je relativno mali- vozovi su brži, tačniji i jeftiniji način kretanja kroz grad. Istini za volju, tokom špica su pretrpani do te mere da na prometnijim stanicama postoje ljudi kojima je posao da poguraju one koji vise sa vrata i pomognu im da stanu u već krcat vagon. Grad u Japanuski saobraćaj obuhvata preko 17 linija i više od 1000 stanica. Najprometnija je Šinđuku, koja je svakako i svetski rekorder sa preko 3 miliona putnika dnevno. Na samu stanicu se ulazi kroz jedan od 200 ulaza. Po površini prevazilazi je jedino železnička stanica u gradu Nagoji.
 
Ginza
Ovo je deo grada sa najviše prodavnica, restorana i noćnih klubova. Svaka robna marka koja nešto znači u svetu ima svoj prostor upravo u Ginzi. Nekada se tu nalazila kovnica srebrnjaka po čemu je ceo kraj dobio ime. Nakon velikog zemljotresa 1923, oblast je pretvorena u trgovinsku četvrt koja je brzo napredovala. Ginza je poznata po najskupljem zemljištu na svetu- kvadratni metar građevinskog zemljišta često prelazi cenu od 100000 američkih dolara. Tokom vikenda Ginza je pešačka zona, a brojni restorani otvaraju svoje bašte.
 
Akihabara
U pitanju je četvrt koja najviše podseća na buvlju pijacu iz naučnofantastičnih filmova. Iako su glavni artikli elektronika, kompjuterske komponente i audio i video oprema, na istim tezgama može se kupiti sve i svašta, uključujući i voće i odeću. Putnik namernik ovde se najpre sreće s neonskim reklamama i video bimovima, ali, za razliku od većine drugih bazara u svetu, ovde prodavci ne mame kupce glasnim reklamiranjem svoje robe i izvikivanjem cena. Naime, kako i dolikuje centru svetske elektronike, svi glasovi su snimljeni i vrte se neprekidno pojačani do maksimuma. Akihabara je zbog toga bučna, šarena i gotovo neprohodna.
Meiji-jingu
web: http://www.meijijingu.or.jp
Tsukiji Produce And Fish Market
adresa: 5-2 Tsukiji, Chuo-ku - web: http://www.tsukiji-market.or.jp
Tokyo National Museum
adresa: 13-9 Ueno-koen, Taito-ku - Metro stanica: Ueno (Park izlaz)
web: http://www.tnm.go.jp
Kabuki-za
adresa: 4-12-5 Ginza, Chuo-ku - Metro stanica: Higashi-Ginza (izlaz 3)
Sumo Wrestling
Metro stanica: Ryogoku - web: http://www.sumo.or.jp
Senso-ji
adresa: 2-3-1 Asakusa, Taito-ku - Metro stanica: Asakusa (izlaz 1)
Mori Art Museum
adresa: 52 & 53F, Roppongi Hills Mori Tower, 6-10-1 Roppongi, Minato-ku - Metro stanica: Roppongi (Hibiya line, Roppongi Hills izlaz)
web: http://www.mori.art.museum
Edo-Tokyo Museum
adresa: 1-4-1 Yokoami, Sumida-ku - Metro stanica: Ryogoku (Sobu line)
web: http://www.edo-tokyo-museum.or.jp