HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

CIRIH hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U CIRIHU

hoteli u cirihu

Cirih je jedan od najskupljih, ali i najbogatijih gradova na svetu. Kombinacija ova dva faktora pruža gradjanima Ciriha izuzetno visok kvalitet života. Ali bez brige - i pored toga što važi za skupo mesto, postoje hoteli i restorani u Cirihu koji su po cenama veoma pristupačni, kao i da mogućnost da obidjete najvažnije tačke u gradu veoma povoljno, ili besplatno. 
Računajte da ćete za nižu kategoriju smeštaja morati da izdvojite bar 50-70EUR po noći, a za one poznate i luksuzne kao Dolder, Savoy, Baur Au Lac i do 400EUR po noćenju. Pogledajte izbor od oko 150 hotela u Cirihu

Preporučujemo:

izaberite jedan od 200 hotela u Cirihu

Cirih se nalazi na obalama reke Limat, koja ističe iz Ciriškog jezera. Kulturni je i finansijski centar, a sa svojih skoro 400 hiljada stanovnika i najveći grad Švajcarske.

Javni prevoz

Gradski prevoz u Cirihu je izuzetno dobro organizovan:autobusi, tramvaji, vozovi (S-Bahn) i brodovi, pripadaju istom sistemu, (www.zvv.ch). Dnevna karta za zonu 10 (8CHF)će vam omogućiti da se bez ograničenja vozite po celom gradu i brodom po gornjem delu jezera i Limatu.

Od maja do oktobra grad možete vrlo lako obilaziti i biciklom. Iznajmljivanje je potpuno besplatno, ali je neophodno ostaviti neki lični dokument i depozit od 20CHF. Bicikli se mogu iznajmiti na nekoliko mesta u gradu: Zürich HB, Stadelhofen , Enge , Globus robna kuća (Bahnhofstrasse), Oerlikon pijaca i Altstetten stanica.

Aerodrom

Cirih je izuzetno dobro povezan sa svim delovima Evrope. Aerodrom Kloten (ZRH) je udaljen svega 10 km od centra grada i do njega se dolazi vozom. Putovanje traje 7 minuta, a karta košta 8 CHF. Do Ciriha leti više od 150 svetskih avio kompanija.
Zbog velike konkurencije, avio karte za Cirih se mogu naći po povoljnim cenama. Direktni letovi iz Beograda do Ciriha svakodnevno obavljaju JAT i SWISS. Uobičajena cena povratne avio karte iz Beograda do Ciriha sa svim taksama se kreće od 200 - 300 EUR.Treba znati da se vrlo često mogu naći i povoljnije tarife, preko npr Beča (Nikki ili Air Berlin), Budimpešte (MALEV) ili Praga (Czech AIRLINES). Činjenica je da presedanja u nekom od ovih gradova produžavaju let za 2-3 sata, ali ukoliko imate vremena, na taj način možete uštedeti i 100ak EUR po karti.
Za sve kombinacije letova i tarifa konsultujte naš pretraživač avio karata, gore desno.

Šta videti

Fraumünster - Sazidana je 853 godine i najstarija je crkva u Cirihu. Vitraže su radili Djakometi i Šagal, a poznata je i po izuzetnim orguljama i crkvenom horu.
http://www.fraumuenster.ch/

Bahnhofstrasse - Glavna ulica u Cirihu koja ide od železničke stanice do jezera. 1500 metara kupovine na najvišem nivou.

Kineski vrt Cirih - Ovaj park je Cirih dobio na poklon od kineskog grada Kunminga. Nalazi se neposredno pored jezera. Ulaz 5CHF

Kunsthaus Zürich - Izuzetan muzej sa jednom od najvećih svetskih kolekcija moderne umetnosti. Ulaz 17CHF.
http://www.kunsthaus.ch/

Deci će se svakako dopasti Muzej igračaka - ulaz besplatan
www.zürcher-spielzeugmuseum.ch; Fortunagasse 15, 8001 Zürich