HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA DALEKOG ISTOKA

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

Vodič kroz PEKING, online rezervacija kvalitetnih hotela i avio karte:putujemo.info

HOTELI U PEKINGU

hoteli u PEKINGU

Peking vam nudi više od 1000 hotela. Cene se kreću od 5 pa do 400 EUR po noći. Pre nego što rezervišete hotel, bilo bi dobro da napravite plan boravka u Pekingu - tj. da li putujete kao turista ili je vaša poseta poslovnog karaktera. Shodno tome izaberite deo grada koji bi vam najviše odgovarao. To je veoma lako učiniti putem našeg pretraživača: Kada vam pretraživač izlista sve hotele u Pekingu u levoj koloni selektujte opciju "Location distance" i izaberite deo grada koji vam odgovara. Izuzetno kvalitetan smeštaj u centru grada se može naći za 30 - 50 EUR

Preporučujemo:

izaberite jedan od preko 1500 hotela u Pekingu

Peking (Beijing - Severna prestonica) je veliki grad. I u pravom i u prenesenom smislu te reči. Samo na trg Tiananmen može da stane više od milion ljudi. Nigde na svetu ne možete naći toliko istorijski značajnih lokacija jednu pored druge. Veličanstveni Zabranjeni Grad (Forbidden City) i već pomenuti Tiananmen Skver su sam centar grada. Samo malo dalje na sever je omiljeno Qianhai jezero, gde se stanovnici Pekinga rashladjuju tokom leta. U kvartu Chongwen, južno od centra nalazi se nadaleko čuveni Hram Neba (Temple of Heaven). 
Peking se u poslednjih davdest godina strahovito razvio, ali je uspeo da zadrži svoj šarm koji se može naći u ulicama koje su odolele "napadima" moderne arhitekture: mali, bučni restorani, čajdžinice, radionice i prodavnice svile će vas uvesti u svet tradicionalne kineske kulture.
Do Pekinga (PEK) lete sve velike svetske avio kompanije, tako da se mogu pronaći veoma povoljne tarife.(Za pronalaženje najjeftinijih avio karata za Peking koristite naš pretraživač). Iz Frankfurta (FRA) se mogu naći letovi i za manje od 400 EUR, dok iz Londona i Moskve možete leteti do Pekinga za oko 500 EUR.
Aerodrom Peking (Beijing Capital International Airport) se nalazi na oko 27 km severno od grada i ima tri terminala.Najjeftinija opcija prevoza do grada je CAAC autobus koji će vas za 16 Juana i oko sat vožnje dovesti u centar Pekinga. Postoji i ekspresni voz, koji do Pekinga stiže za samo 20 minuta, a cena je 25 Juana (1 EUR = 9 Juana) 
Internet: www.bcia.com.cn
 
Javni prevoz
Metro je najbolja opcija za kretanje po gradu i za izbegavanje saobraćajnih gužvi. Postoji 8 linija. Cena karte je 2 Juana. Sve oznake u metrou su dvojezične (kinesko/engleske), pa nije problem za snalaženje. 
Internet: www.ebeijing.gov.cn  i  www.bjsubway.com (na kineskom) 
Taksi prevoz je dobar (preko 50 hiljada taksi vozila krstari Pekingom) - polazak je 10 Juna, a svaki kilometar košta 2 do 3 Juana. 
 
Zubar i lekar
Beijing International Medical Centre 
Address: Youyi Lufthansa Centre, 50 Liangmaqiao Lu 
telefon: +86 (0)10 6465 1561 Medical / +86 (0)10 6465 1384 Dental unit 
Internet: www.imcclinics.com 
 
Šta posetiti
 
Zabranjeni Grad 
Izgradio ga Car Yongle u 15 veku. Otvoren za javnost 1949 godine. Ima 800 zgrada i deset hiljada soba. Najpoznatija su zgrada Uzvišene Harmonije i Palata Nebeske Čistoće u kojoj su imperatori živeli 
Adresa: Tiananmen Dong, North of Tiananmen Square 
Metro: Linija 1 za Tiananmen Dong, Tiananmen XI
 
Letnja Palata 
Adresa: 19 Xin-jian-gong-men Road 
Metro: District Haidian
Nebeski Hram (Temple Of Heaven) 
Address: Tiantan Donglu,  Metro: Qianmen
 
Kineski zid (The Great Wall Of China) 
Najpoznatija gradjevina na svetu. Iz Pekinga je najbolje posetiti deo Badaling, koji je od grada udaljen oko 70 km. Možete otići jednim od turističkih autobusa koji polaze sa stanice Qianmen ili regularnom linijom - autobus 919 sa stanice Deshengmen