HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

MADRID hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U MADRIDU

hoteli u Madridu

Madrid se nalazi u srcu Španije na 665 m nadmorske visine (glavni grad sa najvećom nadmorskom visinom u Evropi), smešten je na obali male reke Manzanares i pripada istorijskom predelu Kastilje.
Severozapadno od grada izdiže se planina Sijera de Gvadarama sa vrhom Penjalara visine 2.429 m. Na istoku se pruža dolina Enares prožeta železničkim i autoputevima koji vode do Saragose i Barselone.
Oko 50 km južno, na Tahu, smešten je Toledo, nekadašnji glavni grad Kastilje.

Preporučujemo:

izaberite jedan od hiljadu hotela u Madridu

Aerodrom

Madridski aerodrom Barajas (MAD), je udaljen 10 km severoistočno od grada. Njbolje je koristiti metro. Vožnja traje pola sata i košta 8 EUR, dok je cena taksija oko 20 EUR
web:http://www.aena.es

Najpovoljnije avio karte za Madrid se mogu naći po ceni od 100 - 200 EUR - za letove iz većine evropskih metropola. Avio karte Beograd - Madrid se mogu naći za oko 200 EUR (Lufthansa / presedanje u npr Frankfurtu). Dobro je proveriti sve opcije i zato koristite naš pretraživač za pronalaženje najpovoljnije avio tarife za Madrid.

Šta videti

Muzej Prado (šp. Museo del Prado) se nalazi na istoimenom šetalištu, Paseo del Prado i pripada najvažnijim slikarskim muzejima sveta i nudi jedinstveni spektar evropske umetnosti: Slike Goje, El Greka, Van Goga ...

Nacionalni muzej i umetnički centar Kraljica Sofija (šp. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía) je nazvan po španskoj kraljici Sofiji i obuhvata kolekciju slika i skulptura značajnih umetnika 20. veka: Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, Huana Grisa. Jedna od najvažnijih slika ovog muzeja (od istorijskog značaja za Španiju), je Pikasova slika-mural Gernika.

Muzej umetnosti Tisen-Bornemica (šp. Museo Thyssen-Bornemisza) je jedan od najznačajnijih muzeja privatne kolekcije slikarstva u svetu, sa slikama koje datiraju iz doba romanike i gotike.

Nacionalni arheološki muzej nudi zbirku predmeta iz perioda od praistorije do srednjeg veka.
Posebno interesantan i totalno različit od ostalih muzeja je Muzej šunke (šp. Museo de Jamón), jer predstavlja izložbu šunke koja visi na tavanicama i zidovima. Postavka ovog čudnog muzeja stalno se menja kako bi sveže mirisala.

Ulica Alkala je šoping ulica koja se prostire od trga Puerta del Sol i vodi u pravcu predgrađa Alkala de Enares. Između trgova Puerta del Sol i Plaza de Sibeles nalaze se reprezentativne građevine.

Paseo del Prado je veoma široka ulica koja vodi od železničke stanice Atoča do trga Plaza de Sibeles. U njoj se nalaze veliki hoteli i muzej Prado.

Paseo de la Kasteljana je najvažnija ulica Madrida, a počinje na trgu Plaza de Kolon (Plaza Colón) i ide u pravcu severa.

Gran Vija je ulica u kojoj se nalazi veliki broj bioskopa, modnih prodavnica i špansko telefonsko udruženje Telefonika.

Po ulici Uertas nazvana je čitava četvrt u kojoj su živeli i radili poznati pisci kao što su Servantes, Lope de Vega, Kevedo ili Gongora. Osim mesta, za njih je zajedničko i vreme, jer su oni bili pisci, pesnici i dramaturzi španskog Zlatnog veka. Ovo je jedna od najvažnijih pešačkih zona. (izvor: wikipedia)

Smeštaj

Izbor hotela u Madridu je veoma velik. Kvalitetan smeštaj se može naći i za 20ak EUR, a veoma dobri hoteli ili apartmani u centru Madrida za 40 - 60 EUR po noći..