HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA DALEKOG ISTOKA

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

VASINGTON hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U VAŠINGTONU

hoteli u VASINGTONU

Za američke standarde Vašington je izuzetno cist grad, prepun divnih zelenih parkova sa obaveznim sarenim toboganima i zanimacijama za decu, pun cveca i ljubaznih , predusetljivih, gostoprimljivih ljudi, koji ce vam pomoci u svakoj situaciji.

Hoteli u Vašingtonu su izuzetno kvalitetni i traženi, pa se to odražava i na cenu. teško je pronaći prenoćište ispod 60 USD. 

Preporučujemo:

izaberite jedan od 200 hotela u Vašingtonu
Arhitektura Vašingtona je veoma raznovrsna. Od deset zgrada na vrhu liste „Omiljena arhitektura Amerike“ Američkog instituta arhitekata iz 2007, šest se nalaze u Distriktu Kolumbija, uključujući: Belu kuću, Vašingtonsku nacionalnu katedralu, Džefersonov memorijal, Kapitol SAD, Linkolnov memorijal i Memorijal vijetnamskim veteranima.
Neoklasični, džordžijanski, neogotički i moderni arhitektonski stilovi su svi prisutni na ovih šest zgrada i na mnogim drugim istaknutim zdanjima u Vašingtonu. Među značajnim izuzecima su građevine izgrađene i stilu francuskog Drugog carstva poput Stare zgrade izvršne kancelarije i Kongresne biblioteke.
Prestonica SAD je najvećim delom projekat Pjera Šarla Lanfana, arhitekte pariskog porekla, koji ga je zamislio kao Versaj na Divljem zapadu, prepun parkova i spomenika. Najomiljenije mesto građana Vašingtona, ali i stranih turista, jeste velika travnata površina između brdašca Kapitol hil i Vašingtonskog obeliska, gde se svakog dana odmaraju političari, biznismeni, administratori, ali i šetači i turisti.

Aerodrom

Washington, D.C. (WAS za sve aerodrome) ima tri velika aerodroma od kojih se sledeća dva najviše koriste:

  • Ronald Reagan Washington National Airport (DCA), je najbliži gradu. Udaljen je samo 5 km. Do njega možete doći plavom ili žutom linijom metroa. Karta košta 2 USD. Taksi je oko 15 USD.
  • Washington Dulles International Airport (IAD), se nalazi 40 km od grada. Pravo je arhitektonsko remek-delo.
    Metrobus 5A - vozi do L'Enfant Plaza (Green, Yellow, Blue, and Orange Metro Lines). Vožnja traje oko sat vremena i košta 6 USDl
    Washington Flyer Coach - 25 minuta vožnje, po ceni od 10 USD do West Falls Church Metro Station (Orange Line).Odatle do centra Vašingtona možete kkoristiti metro - još dvadesetak minuta vožnje.
    Washington Flyer Taxi - cena $60-80, trajanje 40-60 minuta.
Sve velike avio kompanije imaju letove do Vašingtona. Najpovoljnije avio karte za Vašington se mogu naći iz Pariza ili Londona, a cena se u zavisnosti od sezone kreće izmedju 400 i 1000 EUR.

Šta videti

Capitol
Jedno od mesta koja su još uvek dostupna u Vašingtonu nakon 11. septembra je Kapitol. Unutra ima 540 prostorija i gotovo isto toliko zakonodavaca, koji su svi povezani krivudavim hodnicima, tunelima, i podzemnim vozom.
National Mall
Većinu muzeja u Vašingtonu najjednostavnije ćete obići ako prošetate kroz Mall, veliki park između Lincoln Memoriala i Capitola.Tu se nalazi i National Museum of Natural History (Nacionalni prirodnjački muzej). Ovaj muzej ima ponešto za svakoga, od zoološkog vrta za insekte, preko IMAX bioskopa, do rekonstruisanih dinosaurusa.
International Spy Museum
Međunarodni muzej špijunaže.

Tu su još i Bela Kuća, Lincoln Memorial i Jefferson Memorial, kao i boemsko/studentska četvrt - Georgetown.