Leto u Grčkoj: SAMOS

Samos se nalazi u centralnom delu Egejskog mora i udaljen je samo jedan kilometar od obala Turske. Jedinstvena prirodna lepota ovog ostrva je kombinovana sa istorijom i tradicijom. 

Geografska blizina Male Azije vam daje priliku da za samo sat vremena vožnje ferijem, posetite i turski grad Kusadasi, kao i Efes koji je nekada bio i prestonica Rimskog carstva.U njemu je živeo Sveti Pavle, a sveti Jovan je takodje boravio u ovom gradu.

Na Samosu postoji i aerodrom koji je povezan svakodnevnim letovima sa Atinom i, tokom sezone, većim evropskim gradovima. Od Atine saobraća i feri. Glavni grad Samosa je Vati(Vathy) gde se susreću venecijanska i moderna arhitektura. Svakako najinteresantije naselje na ostrvu je Pitagorio (Pythagorio), a ni Mavratzei i Mytilyini ne zaostaju mnogo za njim. Samos je najpopularnija destinacija severo-istočnog dela Egeja i zbog toga što ima veoma intenzivan noćni život sa puno barova, klubova i taverni. I na Samosu možete rezervisati smeštaj online.
Pogledajte listu sa informacijama, proverite i uporedite cene smeštaja na ovom ostrvu. U ponudi je oko 90 apartmana i hotela na ostrvu Samos.

Preporučujemo:

 

Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2017 GRČKA Samos