BADEN-BADEN - wellness u Nemačkoj

Baden-Baden je grad u jugozapadnoj Nemačkoj, u saveznoj državi Baden-Virtemberg. Nalazi se u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os.
Ovaj grad je svetski poznata banja, mineralno lečilište, letovalište, a poznat je i po međunarodnim kulturnim događajima, šahovskom turniru i kazinu. Neke od najpoznatijih ličnosti koje su boravile ili živele u Baden Badenu su Dostojevski, Turgenjev, Brams i Klara Šuman.
Baden-Baden nikad nije bio utočište za one plitkog džepa. Još od 16. veka kada je grad na termalnim izvorima postao sedište pogranične grofovije Baden, ovo mesto je pružalo utočište bogatima i slavnima. Od kraja 18. veka Baden-Baden je, nakon novih političkih podela, postao svojevrsna evropska letnja prestonica. Evropsko visoko društvo zime je tako provodilo u Parizu a leta u malim, ali luskuznim banjama usred Švarcvalda.

{besps}NEMACKA/badenbaden1{/besps}

Hoteli i apartmani u Baden Baden

Izaberite smeštaj u Baden badenu: Detaljni opisi hotela, s fotografijama i utiscima posetilaca. Cene prenoćišta se, u zavisnosti od hotela i sezone kreću od €50 do €400.
Da biste videli tačne cene, u boks za pretragu na desnoj strani, upišite ime destinacije (u ovom slučaju Baden Baden)  kao i datume dolaska i odlaska, ili jednostavno kliknite ovde da vidite sve hotele u Baden-Badenu. Sve pretrage se vrše u realnom vremenu, a dobijeni rezultati se mogu sortirati po ceni, broju zvezdica hotela, popularnosti itd.
Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o Baden-Badenu

Baden Baden je udaljen oko 160km od aerodroma u Frankfurtu., 300km od Minhena, 100km od Štutgarta i 180km od Bazela.Prava je oaza nemačke kulture i istorije.U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperatuom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama ,izuzetnim hotelima i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak.
Mineralne vode u Baden-Badenu su bogate natrijum-hloridom, magnezijumom, litijumom i imaju temperaturu od 50 - 66°C. Koriste se pri lečenju reumatskih bolesti,

 

Indikacije i kontraindikacije

Sve reumatoidne bolesti i svi degenerativni oblici lokomotornog aparatusa, artroza, oštećenja kičmenih pršljenova, spondiloza, poliartritis.  

Preporučujemo sledeće hotele u Baden-Badenu:

altenberg
Hotel Altenbergstar3
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€60
Baden Baden Hotel Info and Booking
aquaAurelia
Hotel Aqua Aureliastar5
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€140
Baden Baden Hotel Info and Booking
belleEpoque
Hotel Belle Epoquestar5
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€170
Baden Baden Hotel Info and Booking
breners
Hotel Brenersstar5
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€240
Baden Baden Hotel Info and Booking
dorint
Hotel Dorintstar5
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€176
Baden Baden Hotel Info and Booking
radisonBlu
Hotel Radissonstar4
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€80
Baden Baden Hotel Info and Booking
sophienpark
Hotel Sophien Parkstar4
BADEN-BADEN, Nemačka


cena noćenja od ......€120
Baden Baden Hotel Info and Booking