HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA AUSTRALIJE I NZ

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

Vodič kroz SIDNEJ, online rezervacija kvalitetnih hotela i avio karte za Sidnej:putujemo.info

SIDNEJ HOTELI

hoteli u Sidneju
Kada se pomene Australija, većina ljudi prvo pomisli na Sidnej (Sydney). Zgrada opere (Sydney Opera House) i most u luci (Sydney Harbour Bridge) su dve najpoznatije slike koje se vezuju za modernu Australiju. 
Na vama je da se odlučite koja vam lokacija odgovara - blizu plaže Bondi, sa pogledom na luku ili u centru grada. Hosteli, B&B ili renomirani hoteli, sve je izuzetno lako odabrati koristeći naš pretraživač hotela. Cene se kreću od 13 EUR po noći (izuzetno dobri hosteli i apartmani u centru grada), pa sve do 400 EUR (Hyatt).

Preporučujemo:

izaberite jedan od 300 hotela u Sidneju
Postoje mnogi nivoi Sidneja koje treba istražiti i saznati kako je ovaj grad od  kažnjeničke kolonije sa nekoliko stotina zatvorenika, postao jedan od najrazvijenijih metropola sveta. Izuzetna lokacija koju Sidnej ima, je samo pozadina za mnoge obilaske. Upoznajte se sa istorijom Aboridžana, dugom preko 50 hiljada godina ili sa istorijom od dolaska kolonista pre dva veka. Najbolji način da sve obidjete su crveni Sydney Explorer autobusi. Oni obilaze 27 sidnejskih atrakcija, a vi možete da udjete i izadjete kad vam to odgovara. Ovo su samo neke od njih:
The Opera House  www.sydneyoperahouse.com
Art Gallery Of New South Wales, aboridžanska umetnost : www.artgallery.nsw.gov.au
Royal Botanic Gardens - : www.rbgsyd.nsw.gov.au
Sydney Tower - visok 305 metara : www.sydneytower.com.au
National Maritime Museum : www.anmm.gov.au
Museum Of Sydney : www.hht.net.au
Koala Park  : www.koalaparksanctuary.com.au
Oceanworld  : www.oceanworld.com.au
Aerodrom u Sidneju SYD (zvanično ime je Sydney Kingsford Smith International Airport) se nalazi 8 km južno od grada. Sydney Airport Rail Link saobraća na svakih  desetak minuta i za manje od 15 minuta vas dovozi u centar grada. Vožnja taksijem traje oko pola sata.
Najjeftinije avio karte za Sidnej se mogu pronaći na letovima iz Londona (oko 800 EUR sa svim taksama) i Frankfurta i Istanbula (oko 900 EUR). Ukoliko letite iz Beograda ili Sarajeva, pokušajte da kupite dve karte. Konkretno,cena leta Sarajevo Sidnej je oko 1350 EUR, dok je cena karte Sarajevo -Istanbul oko 250 EUR + Istanbul Sidnej 900 EUR. Ukupno 1150 EUR - znači uštedeli ste 200 EUR za isti let. Naš pretraživač avio tarifa je u ovom slučaju od neprocenjive koristi, jer vam omogućuje da veoma brzo i lako proverite sve moguće tarife i kombinacije.
Sydney Pass je karta koju možete koristiti i u autobusima i u vozovima, a i na brodovima (5 dana 150 AUD). Sa njom možete i do aerodroma. Pruža vam mogućnosti da uz popust posetite i mnoge muzeje i da odete na razne izlete. Kompletne informacije o cenama i uslugama možete naći na www.sydneypass.info.