HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

BERLIN hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

HOTELI U BERLINU

hoteli u Berlinu

Berlin je glavni i najveći grad Nemačke. Hoteli u Berlinu su kvalitetni, a izbor ogroman. Hosteli se mogu naći za 7-10 EUR, dok za srednju klasu hotela u centru grada treba izdvojiti oko 30 - 50 EUR po noći.

Preporučujemo:

izaberite jedan od 1000 hotela u Berlinu

Javni prevoz
Berlin je ogroman grad. Za prevoz možete koristiti odličnu mrežu autobusa, tramvaja kao i metroa. Taksi je nešto skuplji nego u drugim metropolama. Najbolje je da pogledate zvanični BVG sajt (http://www.bvg.de/index.php/en/index.html), gde možete videti sve mape i do detalja isplanirati svoje kretanje po Berlinu, kao i videti koliko će sve to da košta. Inače za karte se koristi zonski sistem. Najverovatnije je da će vam biti dovoljne zone A i B. Dnevna karta košta 6 EUR, a dvočasovna 2 EUR.
Aerodrom
Berlin ima dva aerodroma, a treći je u izgradnji. Aerodrom Tegel (TXL) koriste velike avio kompanije. Do grada saobraćaju autobusi (oko 45 minuta). Aerodrom Schönefeld (SXF) u nekadašnjem istočnom Berlinu je baza niskobudžetnih kompanija. Do grada se može doći vozom. JAT ima direktne letove do Berlina. Uobičajena cena povratne avio karte Beograd -Berlin, sa svim taksama je oko 240EUR. Lufthansa će vas sa presedanjem u Minhenu, dovesti do Berlina i nazad za oko 160 EUR.
Šta videti
Tipicne turisticke atrakcije su Branderburska kapija, Rajhstag, Ostrvo muzeja, Jevrejski muzej, Check point Charlie, ostaci zida, Ku'damm ulica, Unter den Linden ulica, ali Berlin je mnogo, vise od toga. Osim centralnog dela Berlina (Mitte) u kome se nalazi najveci broj znamenitosti za turiste, obavezno treba provesti vreme u Prenzlauerbergu i Kreuzbergu. U ovim delovima grada ima puno malih ulica sa najrazlicitijim radnjicama, kaficima, galerijama, restoranima i sve je jako je zivo i puno kontrasta.