Terme PTUJ - wellness u Sloveniji

Ptuj je najstariji slovenački grad smešten u severoistočnoj Sloveniji, proteže se od vinorodnih Slovenskih gorica, pa duž doline reke Drave. Začetak je, danas istorijsko jezgro grada, na bregu iznad reke, sa koga se lako nadzirala okolna ravnica. U prošlosti, najveći uspon doživeo je za vreme Rimskog carstva. Godine 69. u Ptuju je krunisan car Vespazijan. U to vreme, ovo mesto bilo je važan vojni, trgovački, carinski i upravni centar sa čak 40.000 žitelja, a ovaj broj stanovnika ni do danas nije prevaziđen. Inače, središnji deo grada - srednjovekovni Ptuj, sada očuvano staro jezgro sa nekoliko ulica i trgova, sa crkvama, palatama i starim kućama, zaštićeno kao spomenik od kulturnog značaja, razvio se izmeuđu reke Drave na jugu i Grajskog grica (brega) na severu. Trouglasti oblik omeđen je na severu tvrđavom, na zapadu dominikanskim manastirom i na istoku minoritskim manastirom. Ptujska tvrđava stoji na konglomeratnom Grajskom gricu koji se vidi izdaleka. Od brojnih tornjeva očuvana je samo još Dravska kula u kojoj se nalazi Mihelićeva galerija. (izvor Magazin Liza)

{besps}SLOVENIJA/ptuj1{/besps}

Hoteli i apartmani u Ptuju

Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u banji Ptuj i okolini, od kojih je svakako najpoznatiji Grand Hotel Primus, koji je  otvoren 2007. godine i predstavlja jedinstveni hotel te vrste u Sloveniji. Svoju priču gradi na bogatoj istoriji Ptuja, koja se prepliće kroz sve segmente turističke ponude ove banje, pa se u avgustu kroz održavanje Rimskih igara simbolično pretvara u staru rimsku Petovionu.u Ptuju. Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Ptuj

Čitav banjski kompleks napravljen je tako da gostu pruži maksimalno uživanje, bilo u ukusnoj hrani, masažama, fitnesu ili šetnji, bilo u rekreaciji ili odmoru na bazenima sa termalnom vodom (prirodnom toplom vodom koja izvire iz zemlje).
Ptuj je i najpoznatiji slovenački karnevalski grad. Čuveno „kurentovanje“, koje traje jedanaest dana, svake godine poseti više od 100.000 ljudi. U glavnoj karnevalskoj povorci učestvuje više od 2.000 maski i više od 600 kurenta koji su najprepoznatljiviji ptujski karnevalski likovi.

Indikacije i kontraindikacije

Kardiovaskularni problemi, neurološki problemi, kamen u žuči i bubregu, astma.

Preporučujemo sledeće hotele u Ptuju:

mitra
Hotel Mitrastar4
Terme PTUJ, Slovenija


cena noćenja od ......€62
Terme Ptuj Hotel Info and Booking
park
Hotel Parkstar4
Terme PTUJ, Slovenija


cena noćenja od ......€59
Terme Ptuj Hotel Info and Booking
primus
Hotel Grand Primusstar4
Terme PTUJ, Slovenija


cena noćenja od ......€83
Terme Ptuj Hotel Info and Booking