AMSTERDAM jeftine avionske karte, online rezervacija, hoteli u Amsterdamu - putujemo.info

AMSTERDAM - jeftine avionske karte

Letite za Amsterdam? Pre nego što kupite avio kartu, proverite cene!

Uporedite sve ponude koje se mogu naći na internetu i pronadjite zaista najpovoljnije avionske karte za Amsterdam. Pretražujemo ponude i agencija i avio kompanija uključujući i low cost. Upišite destinacije i datume i naš pretraživač će vam za svega nekoliko sekundi izbaciti sve ponude stotinak agencija koje se bave online prodajom avionskih karata. Uporedite cene, izaberite let i kompaniju i kupite avionsku kartu tamo gde je zaista najpovoljnije. Putujemo.info vam omogućuje da na jednostavan način, online pretragom i kupovinom avionske karte za Amsterdam uštedite puno vremena, a i novca.


Amsterdam - dolasci i odlasci


Lokacija: 14 km jugozapadno od Amsterdama

Transport do grada:

Od aerodroma  možete vozom doći do glavne železničke stanice u Amsterdamu za oko 20 minuta. Ako kupite kartu na automatu (žute boje sa plavim slovima) proći ćete brže i jeftinije za oko 0.5 eura nego ako kupite kartu na šalteru. Cena karte u jednom pravcu do stanice Centraal iznosi 3,20 EUR.

Autobus - linija 197/370 do centra grada ; 

Voz saobraća svakog sata (Železnička stanica se nalazi ispod terminala aerodroma.)

Taxi cena EUR 22 do centra

Parking: EUR 1.90 (prva 3 sata); EUR 26 po danu

Website: www.schiphol.com

http://www.schiphol.nl/Travellers/ToFromSchiphol.htm

Međunarodni aerodrom Shiphol (hol. Luchthaven Schiphol) je najveći aerodrom u Holandiji. U 2004. godine, Shiphol je bio četvrti u Evropi po broju putnika sa 42.541.000, iza aerodorma Hitrou (67.344.000), Pariz (52.260.000) i Frankfurt (51.098.000).
Shiphol ima 5 glavnih pista, i jednu za manje avione. Aerodrom ima plan da izgradi i sedmu pistu. Shiphol ima jedan veliki terminal, podeljen u nekoliko hala za polaske. Zbog velikog broja aviona koji sleću na Shiphol, i visoke takse, puno čarter letova i aviokompanija se premešta na manje aerodrome u Holandiji, (Roterdam, Ajndhoven, Groningen, itd). Shiphol je baza za KLM, Martiner, Transavija i Northwest airlines. Aerodrom je takođe najniži glavni međunarodni aerodrom u svetu, (-3 m nadmorska visina).