HOTELI U NAJLEPŠIM GRADOVIMA EVROPE

Rezervišite već danas, bez depozita
Platite u hotelu

PETROGRAD hoteli i avio karte, online rezervacija: www.putujemo.info

ST. PETERBURG - hoteli

hoteli u Petrogradu

St. Peterburg je kulturna prestonica Rusije. Grad je osnovao Petar Veliki 1703 godine. Poznat je i kao Petrograd, dok je tokom XX veka nosio ime Lenjingrad. Njegovi stanovnici ga jednostavno zovu Piter.
Izbor hotela u St. Peterburguje veoma dobar, a cene su povoljnije od moskvskih.Pristojan smeštaj za dve osobe se može naći za 40 - 60 EUR po noći.Pogledajte izbor od oko 400 hotela u St. Peterburgu

Preporučujemo:

izaberite jedan od 300 hotela u Petrogradu

Javni prevoz

Javni transport u Petrogradu je veoma jeftin. Možete koristiti autobuse, trolejbuse, tramvaje (spor ali veoma živopisan), taksi. Daleko najpopularniji vid prevoza je metro. Izuzetno je efikasan (u špicevima vozovi dolaze svakog minuta), a slično moskovskom, mnoge stanice su prava umetnička dela. U prošlosti je bilo zabranjeno fotografisanje, medjutim to sada više ne važi.

Tokom noći (osim zimi kada je zaledjena) od 1:45do 5:15 svi mostovi na Nevi se podižu da bi se omogućio prolaz brodovima. Obratite pažnju da se ne nadjete na pogrešnoj strani reke, jer ćete morati da čekate do jutra da se vratite u svoj hotel.

Aerodrom

Pulkovo aerodrom (LED) služi i za domaći i internacionalni saobraćaj. Nalazi se na 17 km južno od centra Petrograda. Do aerodroma se može doći taksijem - cena oko 550 RUB, privatnim autobusima 100 RUB ili kombinovanjem gradskog autobusa (broj 39) i metroa (Plava linija do stanice Moskovskaja) 40 RUB (oko 1 EUR). Cena povratne avio karte Beograd - St. Peterburg je preko Aeroflota uglavnom tačno 280 EUR.

Šta videti

Gotovo je nemoguće pobrojati sve šta bi trabalo videti u Petrogradu, ali neizostavno se posećuju Ermitaž, nekadašnji Zimski dvorac, Zgrada admiraliteta, Letnji dvorac, Nevski prospekt, jedna od najprometnijih i najlepših ulica Petrograda, Isakijevska crkva, kanali , zbog čega ga zovu i "severna Venecija", brojni spomenici, triumfalna kapija.... U ovom gradu sve je "naj". Nevski prospekt, koju je još Gogolj ovekovečio, je centralna i jedna od najlepših ulica Petrograda, ako se izuzmu obale Neve i ulice koje idu ivicom petrogradskih kanala. Neprestana gužva i žamor su pozornica na kojoj se odvija kulturni, društveni i trgovački život nekadašnje severne prestonice. Na Nevskom prospektu nalazi se nekoliko petrogradskih pozorišta (od ukupno sto koliko ih ima), zatim brojni restorani i trgovine u kojima život zamire tek u kasnim večernjim satima. Nevski prospekt završava se u blizini zgrade Admiraliteta, jednog od zdanja po kojima je Petrograd prepoznatljiv. Sedište tadašnje ruske mornarice sagradili su zapadni majstori, a središnja kula vidi se iz gotovo svih delova grada.
Ako vas zanima panorama popnite se na kupolu Isakijevskog sabora koja je, naravno, najveća pozlaćena kupola na svetu,
Poseta St.Petersburgu podrazumeva i obilazak Petrovog dvorca- Peterhof do kojeg se stiže plovidbom Nevom i Finskim zalivom. Velelepno zdanje  sa svojim raskošnim odajama, parkovima i fontanama, uveliko podseća na Versaj.
U blizini Petrograda je i Puškino ili Carsko selo, kompleks dvoraca sa predivnim parkovima i eksponatima koji čuvaju tragove istorije ruskih carskih porodica.