ENCAMP - zimovanje u Andori

skijanje u Andori ENCAMP

 

Enkamp je skijaški i administrativni centar istoimene oblasti. Veoma je  populan, naročito medju britanskim turistima i nalazi se na samo 8 km od glavnog grada Andore. Ski staze su lako dostupne atraktivnom Funikamp žičarom koja vodi do središta Grandvalire, nabrže rastuće ski oblasti na Pirinejima. Osim izuzetnog zimskog odmora, boravak u Enkampu će vam pružiti priliku da vidite neke najvećih kulturno istorijskih spomenika Andore, kao što su ostaci srednjevekovnog grada sa “Bano de la Reina Mora” (kupatilo mavarske kraljice) isklesanim iz kamena i romanesknom crkvom “Sant Roma Les Bons” iz XII veka, takođe isklesanom u steni.
Enkamp ima dobar  izbor smeštaja – 18  hotela, sa cenama od 300 EUR do 800 EUR za boravak od  7 dana za 2 osobe.

 

   ENCAMP HOTELI

    

 

Encamp se nalazi na 3 sata vožnje od  aerodroma u Tuluzu (Toulouse) u Francuskoj. Možete takodje koristiti i aerodrom u Barceloni, odakle postoji i redovna autobuska linija do Andore. Na oba ova aerodroma možete rentirati automobil,  . Rent A Car u Barceloni i u Tuluzu je veoma povoljan.
Povoljne avionske karte za Andoru preko Francuske - Tuluz ili Španje - Barcelona, možete pronaći  ovde., ili direktno preko AIR FRANCE.

Vi ste ovde: putujemo.info ZIMOVANJE (2) ANDORA ENCAMP - zimovanje u Andori