500 najboljih apartmana i hotela na Jadranu

Rezervišite već danas, bez depozita - Platite u hotelu

Jadransko More

Glacier Express

Glacier Express vozi jednom od najlepših trasa na svetu, i to brzinom od 36 kilometara na sat. Ali upravo ta “brzina” omogućuje putnicima da uživaju u veličanstvenim krajolicima; vožnja od St. Moritza do Zermatta (275 kilometara) traje više od 7 sati i za to vrijeme voz pređe 291 most, prođe kroz 91 tunel, a popne se i do najvišeg planinskog prijevoja u švajcarskim Alpima, Oberalpa, na 2044 metra.

Karta u jednom smeru za 1. razred Glacier Expressa košta 147 evra, a za 2. razred 89 evra: u cenu nije uključen obrok, koji se putnicima prvog razreda servira u kupeima, dok oni iz drugog razreda mogu ručati u vagon-restoranu, gde se nudi bogat izbor salata, hot-dog i razna pića (rezervacije i informacije na www.glacierexpress.ch).

Drugi popularni švajcarski crveni voz je Bernina Express, koji vozi od Chura, najstarijeg švajcarskog grada, do sela Tirano na severu Italije. Penjući se do prevoja Bernina na visini od 2253 metara, prelazi vijadukte i mostove, s pogledom na glečere i planinske vrhove pa se ponovo spušta u podnožje italijanskih Alpa. Ta vožnja traje dva i po sata, a više o rutama može se saznati na www.swisstravelsystem.com, gde se on-line mogu rezervisati karte.

{youtubejw width="580"}pDrnuXWrdig{/youtubejw}

Hotelski smeštaj:

Pronadjite najpovoljnije hotelske ponude u Švajcarskoj

Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2017 MEDITERAN Jadransko More Inspiracije velika putovanja vozom Glacier Express