500 najboljih apartmana i hotela na Jadranu

Rezervišite već danas, bez depozita - Platite u hotelu

Indian Pacific

Pert Sidnej Indian Pacific

4352 km vozom od Sydneja do Perta; 65 časova avanture, zabave, doživljaja, spoznaja, uspomena i anegdota.

 

Opširnije...

Royal Scotsman

The Royal ScotsmannSmatra se najekskluzivnijim vozom na svetu i svakako jednim od najpoznatijih.Potpuno će vas razmaziti svojim tradicionalnim škotskim stilom, čajem, tankim porculanskim šoljicama i uštirkanom posteljinom.

The Royal Scotsman voz prelazi 1.000 kilometra tokom jedne turističke ture tokom koje ugosti svega 36 putnika. Može se večerati za stolovima koji primaju dve, četiri ili šest osoba, a opremljeni su najfinijim kristalom i ukrašeni svežim cvećem. U pratnji voza je autobus koji putnike vodi na svakodnevne izlete do fabrike za proizvodnju dimljene ribe, zamkova iz različitih epoha ove zemlje, zoološkog vrta, destilerije viskija, kuće Kraljice majke i do legendarnog mesta gde se odvija radnja dela "Magbet". Kabine u vozu su velike, lepo uređene, sa zasebnim kupatilima i naravno klima uredjajima.

Opširnije...

The Hiram Bingham to Machu Picchu

Hiram Bingham je luksuzan voz koji saobraća  izmedju drevnih gradova Cusco and Machu Picchu.  Voz je dobio ime po istraživaču koji je 1911 godine otkrio Maču Piču.

Putovanje traje 3 i po sata i vodi vas kroz spektakularne pejzaže peruanskih Anda.

 

 

 

  Cena vožnje u jednom pravcu je oko 300 USD, a u nju je uračunat vodič , hrana, piće kao i ulaznice za Maču Piču.

{youtubejw width="580"}5xmgyWja8KY{/youtubejw}

Hotelski smeštaj:

Peru - Pronadjite najpovoljnije hotelske ponude

Glacier Express

Glacier Express vozi jednom od najlepših trasa na svetu, i to brzinom od 36 kilometara na sat. Ali upravo ta “brzina” omogućuje putnicima da uživaju u veličanstvenim krajolicima; vožnja od St. Moritza do Zermatta (275 kilometara) traje više od 7 sati i za to vrijeme voz pređe 291 most, prođe kroz 91 tunel, a popne se i do najvišeg planinskog prijevoja u švajcarskim Alpima, Oberalpa, na 2044 metra.

Karta u jednom smeru za 1. razred Glacier Expressa košta 147 evra, a za 2. razred 89 evra: u cenu nije uključen obrok, koji se putnicima prvog razreda servira u kupeima, dok oni iz drugog razreda mogu ručati u vagon-restoranu, gde se nudi bogat izbor salata, hot-dog i razna pića (rezervacije i informacije na www.glacierexpress.ch).

Drugi popularni švajcarski crveni voz je Bernina Express, koji vozi od Chura, najstarijeg švajcarskog grada, do sela Tirano na severu Italije. Penjući se do prevoja Bernina na visini od 2253 metara, prelazi vijadukte i mostove, s pogledom na glečere i planinske vrhove pa se ponovo spušta u podnožje italijanskih Alpa. Ta vožnja traje dva i po sata, a više o rutama može se saznati na www.swisstravelsystem.com, gde se on-line mogu rezervisati karte.

{youtubejw width="580"}pDrnuXWrdig{/youtubejw}

Hotelski smeštaj:

Pronadjite najpovoljnije hotelske ponude u Švajcarskoj

India's Palace on Wheels

palace_on_wheelsSedmodnevno putovanje počinje u Nju Delhiju i vodi vas kroz Jaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Sawai Madhopur, Chittaurgarh i mnoga druga živopisna mesta u Indiji.

Opširnije...

Transsibirska železnica

Transsibirska železnica (rus. Транссибирская магистраль, Транссиб) je mreža železnica koja spajaju Moskvu i Evropski deo Rusije sa Ruskim dalekim istokom, Mongolijom, Narodnom Republikom Kinom i Japanskim morem.

Opširnije...

Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2017 MEDITERAN Jadransko More Inspiracije velika putovanja vozom