Leto u Grčkoj: HALKIDIKI

Halkidiki (Chalkidiki) se nalazi na 100 km jugoistočno od Soluna. Poznat je po svoja karakteristična tri "prsta" koji ulaze u Egejsko more.

Leto u Grčkoj: KRF

Krf (Corfu, Kerkyra) je najposećenije i najpopularnije ostrvo u Jonskom moru. Grci ga zovu Kerkira - po nimfi Kerkiri koju je Posejdon, bog mora, oteo i zatočio na ostrvu.

Leto u Grčkoj: RODOS

Rodos (Rhodes) je veliko ostrvo. Nalazi se na jugoistoku Egejskog Mora i udaljeno je od turske obale desetak kilometara.Zvanično, to je najsunčanije mesto u Evropi.

Leto u Grčkoj: SANTORINI

Santorini svoju spektakularnu lepotu duguje vulkanskim erupcijama. Poznat je i po jedinstvenoj arhitekturi . 

Leto u Grčkoj: SKIJATOS

U zapadnim vodama Egeja smestio se biser arhipelaga Severnih Sporada - maleni Skijatos (Skiathos).

Leto u Grčkoj: ZAKINTOS

Zakintos je najjužnije iz grupe jonskih ostrva . Osim po prirodnim lepotama, ostrvo je poznato i po rezervatu morskih kornjača.

Leto u Grčkoj: TASOS

Tasos (Thassos) je poznat po zelenilu, gostoprimstvu, belom mermeru, vinu i medu. Sve ono što svako Grčko ostrvo treba da ima je tu. Čisto more, mnogobrojne plaže, skrivene uvale, hiljadugodišnja istorija, odlična hrana i smeštaj.

Leto u Grčkoj: MIKONOS

Mikonos (Mykonos) se nalazi na sred Egejskog mora, pripada grupi Kiklada,i od Atine je udaljen 6 sati vožnje trajektom, 3 sata gliserom, ili 40ak minuta avionom

Leto u Grčkoj: KEFALONIJA

Kefalonija (Kefalonia) je najveće Jonsko ostrvo, kod nas još uvek ne sasvim poznata, ali sa puno toga što može da ponudi. 

Leto u Grčkoj: IOS

Ostrvo Ios je deo Kiklada i nalazi se pored mnogo poznatijeg Santorini ostrva. Ios je poznat po svom intenzivnom noćnom životu koji se može najbolje osetiti u živopisnom Milopatosu i Ormosu.

Leto u Grčkoj: PAROS

Paros pripada Kikladima i  popularana je destinacija za surfere. Glavna naselja su Parikia (Paros, Hora) i Nausa. Za letovanje na Parosu možete izabrati jedan od stotinak apartmana ili hotela u Nausi ili Parikii.

Leto u Grčkoj: NAKSOS

Za razliku od ostalih Kiklada, Naksos obiluje vodom. Veoma je popularan jer (osim vode!)ima dobar izbor smeštaja, veliki broj plaža, nekoliko zanimljivih ruševina iz antičkog perioda, ali i srednjevekovne spomenike spomenike mletačke vladavine.
Do Naksosa možete doći prvo vozom ili avionom do Atine, a zatim feribotom iz luka Pirej ili Rafina (autobus Atina -Pirej 3 EUR, taxi oko 25 EUR). Vožnja od Pireja do Naksosa traje oko 6 sati i košta 25 EUR. Super brzi feri košta 45 EUR i do Naksosa mu treba nešto više od 3 sata.

Leto u Grčkoj: SAMOS

Samos se nalazi u centralnom delu Egejskog mora i udaljen je samo jedan kilometar od obala Turske. Jedinstvena prirodna lepota ovog ostrva je kombinovana sa istorijom i tradicijom. 

Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2013 (2) GRČKA