LETO 2013 (2)

Karneval u Veneciji

karnevalVenecijaVenecija je jedna od najstarijih i najpopularnijih turistickih destinacija na svetu, koju mnogi nazivaju "Kraljica Jadrana", "Grad vode", "Grad mostova", "Grad svetla" i Venecija je čuvena po svojim kanalima. Grad je vekovima gradjen na arhipelagu od 122 mini ostrva koja u plitkoj laguni formiraju oko 150 kanala.
Ostrvca su povezana sa oko 400 mostova. U starom centru, automobilski prevoz je potpuno zabranjen i jedini nacin kretanja je pesice ili nekim od mnogobrojnih plovila.

Unlimited Italy - With a Trenitalia rail pass

Ono što Veneciji daje posebnu čar je svakako najekstravagantniji karneval na svetu.Karneval se održava na Trgu svetog Marka i pozornica je za plejadu maštovitih kostima koji su osmišljeni i šiveni mesecima unapred.. U danima karnevala između "plemstva i građanstva" nema razlike. Iza maske svi su jednaki, iako i danas na dekadentne privatne kostimirane zabave koje se održavaju u palatama širom Venecije pristup imaju samo odabrani. Ipak i u takvim uslovima Trg sv. Marka, sa svojim 175 metara dugim i raskošnim prostorom impresionira bez daha.


{youtubejw width="580"}F6GN4l5tzYU{/youtubejw}
Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2013 (2) Inspiracije karnevali i festivali Karneval u Veneciji