Majorka

Majorka

Na Majorci noćni život je izuzetno bogat, imajući u vidu da sami Španci prilično kasno izlaze u klubove. Retko koja diskoteka se otvara pre 24:00. Alkohol je dozvoljen osobama starijim od 18 godina. Dva centra se izdvajaju kao centri noćnog života: Magaluf i Palma de Majorka. Magaluf je poznat kao prestonica Engleske na ostrvu i oaza za sve ljubitelje clubbing-a. Bananas Disco i BCM Empire Disco su klubovi koji se ne propuštaju ukoliko posetite ovo mesto. Kada je u pitanju Palma de Majorka, većina klubova i barova nalaze se u glavnoj ulici, Paseo Martimo, pored obale mora. Dve najoznatije diskoteke su Abraxas (ex Pasha) i Tito's. Klub El Garito takodje vredi posetiti.

Pored noćnog života, na Majorci je moguće uživati i u nizu drugih aktivnosti.

Plaže - su nešto zbog čega većina ljudi posećuje ovu destinaciju.Najposećenije su one koje se nalaze na južnoj i istočnoj obali. Ako neko nije pristalica gužvi, onda je moguće pronaći i neke mirnije plaže za šta je potrebna pomoć vodiča ili treba računati na nepristupačan teren. Jedna od takvih plaža je Playa, pored Palme do koje se može doći autobusom.


Transfer aerodrom - grad

Ostrvo je veliko. Iznajmite automobil - isplati se.

Šta koliko košta

pivo £4 - £8
alkohol / koktel £5 - £9.50
bezalkoholna pića £1 - £9.50
flaša vode £1 - £5
ručak £10 - £20
doručak £5
vekna hleba £1 - £2.50

Ibica

Ibiza je ostrvo slobode, ostrvo veselja i mladih

Ibica je samo 45 km dugačka, 25 km široka i ima oko 100.000 stanovnika.  Najvažniji gradovi su:  Ibica , San Antonio i Santa Eulalia.

O tom malom ostrvu se mnogo prica na sve strane i to je definitivno jedno od najboljih mesta za dobar provod. Ibica nudi sve. To je raj gde je eksplodirala sloboda i lepota u Evropi u toku toplih leta. Ostrvo ima neverovatnu prirodu, bistro more, kristalno lepe plaže, savršenu atmosferu i mikroklimu sa jedne strane i pravu industriju zabave po celom ostrvu sa druge strane!


Transfer aerodrom - grad

Autobuska karta od  Ibiza aerodroma do  Avenida Isidoro Macabich u centru grada, košta 1.20 EUR.  Vožnja traje 30 minuta.  Ovde možete proveriti red vožnje.

Taksi je lako pronaći i cene nisu nepristojne. Polazak  je 2-3 EUR u zavisnosti od doba dana,  a cena po km je  1 Euro.  Izvan grada tarife su nešto više.

Šta koliko košta

pivo EUR 4 - 8
alkohol / koktel EUR 5 - 9.50
bezalkoholna pića EUR 1 - 9.50
flaša vode EUR 1 - 5
ručak EUR 10 - 20
doručak EUR 5
vekna hleba EUR 1 - 2.50

Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2013 (2) Inspiracije od 18 do 28