LETO 2013 (2)

Vodič kroz SEVILJU - hoteli i avio karte

Hoteli: Sevilja

Sevilja je sa svojih milion stanovnika kulturni, finansijski i umetnički centar južne Španije i glavni grad autonomne pokrajine Andaluzije i provincije Sevilja.

Sevilja je mešavina mavarske arhitekture, veličanstvenih palata iz 17 veka, mreže uličica i prolaza načičkanih tapas barovima. Flamenko i spora reka Guadalkivir su još jedan veliki dodatak šarmu ovog grada.

Aerodrom

Aerodrom Sevilja (SVQ) se nalazi na 10 km od grada. Nekoliko autobuskih kompanija ga popvezuje sa centrom. Cena karte je 2,5 EUR. Taksi košta opko 15 EUR.
Web: http://www.aena.es

Najpovoljnije avio karte za Sevilju se mogu naći po ceni od 100 - 200 EUR - za letove iz većine evropskih metropola. Iz Beograda cene su obično dosta više - preko 400 EUR. Dobro je proveriti sve opcije (kupovina posebne karte do npr Frankfurta, a zatim Frankfurt - Sevilja). Koristite naš pretraživač za pronalaženje najpovoljnije avio tarife do Sevilje.

Šta videti

Gradska katedrala u Sevilji je izgrađena između 1401. i 1519. na mestu gradske džamije posle proterivanja muslimana iz Španije. Ovo je najveća katedrala među svim srednjovekovnim i gotskim katedralama, što se tiče i veličine i površine na kojoj je izgrađena. Unutrašnjost je raskošno ukrašena i zlato je dosta korišćeno u ukrašavanju. Mnogi elementi džamije su iskorišćeni za izgradnju, a najpoznatiji je Hiralda, minaret džamije koji je pretvoren u zvonik. Na vrhu je postavljen kip, poznat pod imenom La Hiraldilja, koji predstavlja veru. Hiralda je najpoznatiji simbol grada.

Alkazar koji se nalazi preko puta katedrale je stara mavarska palata. Njena rakonstrukcija u mudeharskom i renesansnom stilu je počela 1181. i trajala je preko 500 godina. Vrtovi oko palate su spoj mavarske i hrišćanske tradicije.

Zlatna kula (šp. Torre del Oro) je izgrađen za vreme Almohadske dinastije kao osmatračnica i odbrambena građevina na reci. Lanac je bio postavljen u vodi i pričvršćen za kulu da bi se sprečio ulazak nepoželjnih plovila u luku.

Gradska kuća je izgrađena u XVI veku, a fasada Novog trga (šp. Plaza Nueva) u XIX u neoklasičnom stilu.

Park Marija Luisa izgrađen je 1929. i danas ga okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji.

Muzej lepih umetnosti
U ovom muzeju koji se lociranom u nekadašnjem manastiru, nalaze se remek dela Goje, Murilja, Milijana i Ribera..
adresa: Plaza del Museo 9 - web: http://www.juntadeandalucia.es/cultura/museos/MBASE/

Smeštaj

Izbor hoteli u Sevilji je veoma velik. Kvalitetan smeštaj se može naći i za 20ak EUR, a veoma dobri hoteli ili apartmani u centru Sevilje za 40 - 60 EUR po noći.. Uporedite cene i izaberite jedan od 200 hotela u Sevilji



Sevilja hoteli:
Last Minute ponude



Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2013 (2) gradovi juzna evropa new Vodič kroz SEVILJU - hoteli i avio karte