LETO 2013 (2)

Vodič kroz TEHERAN - hoteli i avio karte

Hoteli: Tehran

Teheran je glavni i najveći grad Irana. Ime mu potiče od reči "teh ran", što znači "toplo mesto". Prema službenim podacima iz 2004. godine, u gradu živi tačno 7 miliona ljudi. Teheran se nalazi južno od planinskog masiva Elburs i Kaspijskog mora. Poznat je po velikom broju prvoklasnih spomenika persijsko-orijentalne kulture, među kojima se posebno ističu palata Golestan, kao i brojne džamije i muzeji. Grad je sa desetak univerziteta i visokih škola jedan od najvećih univerzitetskih centara u ovom dijelu sveta, a važan je i kao kulturno središte.

Teheran je najznačajniji trgovački i industrijski centar Irana, u kom se tokom godine održavaju i brojni sajmovi i kongresi. Više od polovine industrije Irana se nalazi u Teheranu. Od privrednih grana je zastupljena automobilska industrija, proizvodnja elektronske i električne opreme. Grad je vodeći centar za prodaju tepiha i nameštaja.

Teheran ima i savremenu podzemnu železnicu sa tri metro-linije.

Teheran opslužuju dva aerodroma: Mehrabad Airport (THR), To je stari aerodrom i koristi se za domaće letove. Drugi je savremeni Imam Khomeini International Airport (IKA), koji se nalazi na 50 km od grada.
Prilikom kupovine avionske karte za Teheran, obavezno proverite sve moguće opcije, koristeći naš pretraživač.
Avio karte za Teheran
mogu biti prilično skupe. Npr avio karta Sarajevo Teheran košta 800- 1200 EUR. Iz Istanbula cena je 400 - 600EUR. Letovi iz Moskve za Teheran se mogu naći i zs 300 EUR. Iz Beograda nema direktnih letova, a cena avio karte Beograd - Teheran je obično preko 800 EUR

Smeštaj u Teheranu

Izbor hotela koje možemo da ponudimo u Teheranu je nažalost veoma ograničen . Očekuje vas 20 izuzetno kvalitetnih hotela po dosta visokim cenama - od 70 EUR pa sve do 200 EUR po noćenju. Uporedite cene i izaberite jedan od 20 hotela u Teheranu.
Vi ste ovde: putujemo.info LETO 2013 (2) gradovi bliski istok Vodič kroz TEHERAN - hoteli i avio karte