TERME ČATEŽ - wellness u Sloveniji

Informacije o banji Čatež

Sama banja nalazi se neposredno iza hrvatsko-slovenačke granice, ima par hotela, a zahvaljujući autoputu, do nje se iz Beograda stiže za nepunih pet sati vožnje. Banja Čatež ima deset bazena čije se termalne vode razlikuju po temperaturi (od 26 do 36 stepeni). Tu su i vodopadi, tobogani, veštački rečni tokovi, dečiji bazen «Ostrvo Pirata», «Sauna park» sa osam različitih sauna, kao i zdravstveni centar i cenar lepote sa zadivljujućim rimskim kupatilom i različitim vrstama masaža. Pored vodenih programa rekreacije terme nude i kvalitetan smeštaj i uslugu u mnogobrojnim hotelima kao i aktivan odmor u Sportskom rekreacionom centru, golf terene u Mokricama, a za ljubitelje kocke tu je i Grand Casino Lido Terme Čatež.Kompleks je podeljen na Letnju ( od aprila do oktobra ) i Zimsku termalnu rivijeru (dostupna tokom cele godine)

{besps}SLOVENIJA/catez/banja{/besps}

 

Hoteli i apartmani u banji Čatež

Izaberite smeštaj u banji Čatež: Detaljni opisi hotela, s fotografijama i utiscima posetilaca. Cene prenoćišta se, u zavisnosti od hotela i sezone kreću od €70 do €130.
Da biste videli tačne cene,jednostavno kliknite na izabrani hotel i zatim upišite datume putovanja. Sve pretrage se vrše u realnom vremenu, a dobijeni rezultati se mogu sortirati po ceni, broju zvezdica hotela, popularnosti itd.
Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Indikacije i kontraindikacije

Sve reumatoidne bolesti i svi degenerativni oblici lokomotornog aparatusa.Pomaže i kod neuroloških i ginekoloških problema.
Ne preporučuje se u slučaju infektivnih bolesti.

Preporučujemo sledeće hotele u banji Čatež:

odevak
Hotel Terme
Terme Čatež Slovenija


cena noćenja od ......€70
Terme Čatež u Sloveniji Info and Booking
odevak
Apartmani Terme Čatež
Terme Čatež Slovenija


cena noćenja od ......€70
Terme Čatež u Sloveniji Info and Booking

 

Terme PODČETRTEK- wellness u Sloveniji

Podčetrtek se nalazi u istočnoj Sloveniji. Termalno kupalište Olimia se nalazi pored reke Sutle u neposrednoj blizini Podčetrteka. Celi prostor kombinuje zdravstveni turizam i neiskvarenu prirodnu lepotu, tako da je wellness u ovom delu Slovenije postao način života.

{besps}SLOVENIJA/pocetrtek1{/besps}

Podčetrtek - Hoteli i apartmani

Komforni smeštaj se može naći u tri visoko kvalitetna hotela, koji su renovirani i dizajnirani da zadovolje potrebe i najprobirljivijih gostiju. Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u banji Podčetrtek i okolini.  Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu. Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Radenci

Magnezijum-Kalcijum-Hidrogenkarbonatna voda sa 500 m dubine i temperaturom od 24ºC  do 36ºC  je veoma dobra za lečenje reume, kožnih bolesti, kao i pri postoperativnom oporavku i posle preloma kostiju.

Preporučujemo sledeće hotele u banji Podčetrtek:

sotelia
Hotel Soteliastar4
PODČETRTEK, Slovenija


cena noćenja od ......€99
Podcetrtek Hotel Info and Booking
rosa
Apartmani Rosastar4
PODČETRTEK, Slovenija


cena noćenja od ......€90
Podcetrtek Hotel Info and Booking
olimia
Hotel Olimiastar4
PODČETRTEK, Slovenija


cena noćenja od ......€61
Podcetrtek Hotel Info and Booking

Terme PTUJ - wellness u Sloveniji

Ptuj je najstariji slovenački grad smešten u severoistočnoj Sloveniji, proteže se od vinorodnih Slovenskih gorica, pa duž doline reke Drave. Začetak je, danas istorijsko jezgro grada, na bregu iznad reke, sa koga se lako nadzirala okolna ravnica. U prošlosti, najveći uspon doživeo je za vreme Rimskog carstva. Godine 69. u Ptuju je krunisan car Vespazijan. U to vreme, ovo mesto bilo je važan vojni, trgovački, carinski i upravni centar sa čak 40.000 žitelja, a ovaj broj stanovnika ni do danas nije prevaziđen. Inače, središnji deo grada - srednjovekovni Ptuj, sada očuvano staro jezgro sa nekoliko ulica i trgova, sa crkvama, palatama i starim kućama, zaštićeno kao spomenik od kulturnog značaja, razvio se izmeuđu reke Drave na jugu i Grajskog grica (brega) na severu. Trouglasti oblik omeđen je na severu tvrđavom, na zapadu dominikanskim manastirom i na istoku minoritskim manastirom. Ptujska tvrđava stoji na konglomeratnom Grajskom gricu koji se vidi izdaleka. Od brojnih tornjeva očuvana je samo još Dravska kula u kojoj se nalazi Mihelićeva galerija. (izvor Magazin Liza)

{besps}SLOVENIJA/ptuj1{/besps}

Hoteli i apartmani u Ptuju

Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u banji Ptuj i okolini, od kojih je svakako najpoznatiji Grand Hotel Primus, koji je  otvoren 2007. godine i predstavlja jedinstveni hotel te vrste u Sloveniji. Svoju priču gradi na bogatoj istoriji Ptuja, koja se prepliće kroz sve segmente turističke ponude ove banje, pa se u avgustu kroz održavanje Rimskih igara simbolično pretvara u staru rimsku Petovionu.u Ptuju. Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Ptuj

Čitav banjski kompleks napravljen je tako da gostu pruži maksimalno uživanje, bilo u ukusnoj hrani, masažama, fitnesu ili šetnji, bilo u rekreaciji ili odmoru na bazenima sa termalnom vodom (prirodnom toplom vodom koja izvire iz zemlje).
Ptuj je i najpoznatiji slovenački karnevalski grad. Čuveno „kurentovanje“, koje traje jedanaest dana, svake godine poseti više od 100.000 ljudi. U glavnoj karnevalskoj povorci učestvuje više od 2.000 maski i više od 600 kurenta koji su najprepoznatljiviji ptujski karnevalski likovi.

Indikacije i kontraindikacije

Kardiovaskularni problemi, neurološki problemi, kamen u žuči i bubregu, astma.

Preporučujemo sledeće hotele u Ptuju:

mitra
Hotel Mitrastar4
Terme PTUJ, Slovenija


cena noćenja od ......€62
Terme Ptuj Hotel Info and Booking
park
Hotel Parkstar4
Terme PTUJ, Slovenija


cena noćenja od ......€59
Terme Ptuj Hotel Info and Booking
primus
Hotel Grand Primusstar4
Terme PTUJ, Slovenija


cena noćenja od ......€83
Terme Ptuj Hotel Info and Booking

Terme ROGAŠKA SLATINA - wellness u Sloveniji

Rogaška Slatina je poznato lečilište u Sloveniji, sinonim za zdravlje i osjećaj zadovoljstva. Istorija banje Rogaška Slatina datira još iz srednjeg veka kada su čudesnu moć rogaške mineralne vode analizirali tadašnji alhemičari, a izvori su postali popularni u 17. veku. Rogaška Slatina je svega 100 km udaljena od Ljubljane, 60 km od Maribora i 80 km od Zagreba. Mesto koje više od 400 godina privlači ljude željne zdravlja i prijatnog boravka u opuštajućoj prirodnoj okolini i inspirativnoj tradiciji bogatog kulturnog života.Danas je Rogaška Slatina poznata po vrhunskom kvalitetu usluga i za najzahtijevnije goste. 

{besps}SLOVENIJA/rogaska1{/besps}

Rogaška Slatina - Hoteli i apartmani

Komforni smeštaj se može naći u tri visoko kvalitetna hotela, koji su renovirani i dizajnirani da zadovolje potrebe i najprobirljivijih gostiju. Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u banji Rogaška Slatina i okolini.  Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu. Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Rogaška Slatinai

Zahvaljujući blagoj klimi i predivnoj okolini Rogaška Slatina je mesto koje su u davnoj prošlosti neprestano posećivali mnogi članovi evropske elite (kralj Aleksandar, car Franz Jozef,  ban Petar Zrinski, kompozitor Franz List i mnogi drugi). Energetski centar lečilišta je paviljon s izvorom jedinstvene i magnezijem neobično bogate mineralne vode poznate pod nazivom Donat Mg. Voda sadrži preko 1000mg magnezijuma i po tome je najbogatija na svetu. Terme u Rogaškoj Slatini su veoma dobre za lečenje reume, problema sa zglobovima, slabe cirkulacije, kao i pri postoperativnom oporavku i posle preloma kostiju.

Preporučujemo sledeće hotele u banji Rogaška Slatina:

lotusTerme
Hotel Lotus Termestar4
ROGAŠKA SLATINA, Slovenija


cena noćenja od ......€70
ROGAŠKA SLATINA, Slovenija Hotel Info and Booking
styria
Hotel Styriastar4
ROGAŠKA SLATINA, Slovenija


cena noćenja od ......€100
ROGAŠKA SLATINA, Slovenija Hotel Info and Booking
strosmajer
Hotel Strossmayerstar4
ROGAŠKA SLATINA, Slovenija


cena noćenja od ......€60
ROGAŠKA SLATINA, Slovenija Hotel Info and Booking

DOLENJSKE TOPLICE - wellness u Sloveniji

 

Dolenjske Toplice su jedna od najstarijih slovenačkih termalnih banja. Izvori toplih mineralnih voda i živopisna dolina reke Krke pokrivena vinogradima privlače posetioce već nekoliko stotina godina. Prvi hotel je izgradjen još 1776 godine.

{besps}SLOVENIJA/dolenjske1{/besps}

Dolenjske Toplice - Hoteli i apartmani

Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u banji Dolenjske Toplice i okolini.  Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Dolenjske Toplice

Čitav banjski kompleks napravljen je tako da gostu pruži maksimalne pogodnosti, bilo u ukusnoj hrani, masažama, fitnesu ili šetnji, bilo u rekreaciji ili odmoru na bazenima sa termalnom vodom, koja je temperature od 37 stepeni C.
 Najpoznatiji su bazeni Balnea Wellness Centra, koji na svojih 9200m2 površine, garantuju potpunu relaksaciju i uživanje.

Indikacije i kontraindikacije

Reumatske bolesti,
osteoporoza,
ginekološke bolesti (post-operativna rehabilitacija)
 

Preporučujemo sledeće hotele u banji Dolenjske Toplice:

balnea
Hotel Balneastar4
DOLENJSKE TOPLICE, Slovenija


cena noćenja od ......€86
Dolenjske Toplice Hotel Info and Booking
terme
Hotel Termestar4
DOLENJSKE TOPLICE, Slovenija


cena noćenja od ......€79
Dolenjske Toplice Hotel Info and Booking

Terme ŠMARJEŠKE TOPLICE - wellness u Sloveniji

Šmarješke Toplice su namenjene svima onima koji žele da uživaju u opuštajućoj atmosferi okolne prirode i da nađu mir u tretmanima i uslugama koje se nude u hotelima ovih termi. U Šmarješkim Toplicama se nalazi najsavremenije slovenačko termalno lečilište. Pod okriljem zelenih šuma data je prednost savremenom programu medicinskog wellnessa koji poboljšava kvalitet svakodnevnog življenja.

{besps}SLOVENIJA/smarjeske1{/besps}

Šmarješke Toplice - Hoteli i apartmani

Komforni smeštaj se može naći u tri visoko kvalitetna hotela, koji su renovirani i dizajnirani da zadovolje potrebe i najprobirljivijih gostiju. Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u banji Šmarješke Toplice i okolini.  Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu. Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Šmarješke Toplice

Možete uživati u unutrašnjim i spoljašnjim termalnim bazenima, u saunama, u sportskom parku. Romantični putići parka lečilišta pozivaju na ugodnu šetnju, dok ljubitelje rekreacije u dinamičnoj šumskoj okolini očekuje niz izazova. Drveni bazen koji se nalazi u parku Termi Šmarjeških Toplica izgrađen je nad vrelom termalne vode koja na izvoru ima 32°C. To je najstariji bazen u sklopu otvorenog kupališta i po nekim podacima izgrađen je već krajem 18.veka. Početkom prethodnog veka nazvali su ga „Marijina kupka“ po tadašnjoj carici, a u blizini kupališta uredili kapelicu posvećenu lurdskoj Majci božjoj. Pod Marijinim kipom žuborila je voda a kapelica je postala omiljeno okupljalište mještana.
Zdravstvena služba Šmarjeških Toplica ujedinjuje lekare specijaliste, fizioterapeute, medicinske sestre i masere koji rade uz najsavremeniju dijagnostičku opremu. Terme Šmarješke Toplice uključuju i dva priznata zdravstvena centra - Centar za rehabilitaciju bolesti srca i krvotoka i Centar za rehabilitaciju sportskih povreda.

Preporučujemo sledeće hotele u banji Šmarješke Toplice:

terme
Hotel Termestar4
ŠMARJEŠKE TOPLICE, Slovenija


cena noćenja od ......€70
Šmarješke Toplice Hotel Info and Booking
sport
Hotel Sportstar4
OTOČEC, Slovenija


cena noćenja od ......€70
Šmarješke Toplice Hotel Info and Booking
castle
Hotel Otočec Castlestar4
OTOČEC, Slovenija


cena noćenja od ......€150
Šmarješke Toplice Hotel Info and Booking

Terme RADENCI - wellness u Sloveniji

Radenci su poznato lečilište u severo-istočnoj Sloveniji.Pominje se još u XV veku. Otkrivanje mineralnih izvora u Radencima se vezuje za ime Karela Hena, studenta, a kasnije lekara. Prve flaše mineralne vode su iz Radenaca krenule 1869 godine. Danas se mineralna voda Radenska Tri Srca izvozi u više od 30 zemalja sveta.

{besps}SLOVENIJA/radenci1{/besps}

Radenci - Hoteli i apartmani

Izaberite jedan od nekoliko veoma kvalitetnih hotela u Radencima i okolini.  Za sve rezervacije dobijate instant konfirmaciju. Rezervisanje je potpuno besplatno, bez ikakvih depozita ili taksi i sa garantovano najnižom cenom. Plaćanje se uvek vrši direktno u hotelu.
Po povratku, možete dati ocenu objekta u kome ste boravili i dati svoj opis

Informacije o termama Radenci

Radenci su moderan banjski kompleks, koji gostima nudi i medicinske i preventivne tretmane koji su se pokazali uspešnim u lečenju srčanih, uroloških i metaboličkih bolesti.

Preporučujemo sledeće hotele u banji Radenci:

sava
Hotel Savastar4
RADENCI, Slovenija


cena noćenja od ......€70
RADENCI Hotel Info and Booking