Banje u Nemačkoj

Nemačka je izuzetna turistička destinacija, a Nemci su poznati kao narod koji najviše voli da putuje.

U Nemačkoj ima veoma mnogo banjskih lečilišta. To su mesta koja se odlikuju prijatnom klimom i drugim osobinama potrebnim bolesnicima , ali i svima koji žele da provedu nekoliko dana u miru i tišini prirode, daleko od gradske vreve i stresa. Svuda se mogu naći mali hoteli, moteli i pansioni, koji pružaju veoma kvalitetnu uslugu za skromnu svotu novca. Mnoge porodice se bave iznajmljivanjem kuća i soba, pa je privatni smeštaj i noćenje sa doručkom moguće i u najmanjim nemačkim selima.

Poznate i velike banje u Nemačkoj ne samo što oporavljaju telo i duh, već imaju i važnu kulturološku ulogu. Koncerti klasične muzike, pozorišne predstave, okupljanje gostiju sličnih interesovanja, sve su to rituali koji se u nemačkim banjama dešavaju već vekovima. U Nemačkoj danas postoji više od 160 mineralnih banja, a neke su svojevremeno ugostile mnoge slavne ličnosti. Postoje kupališta poznata još iz rimskog perioda, a pored lečenja, banje su popularne kao centri u kojima sportski klubovi dovode svoje timove na pripreme.

Najpopularnije nemačke banje

Baden Baden wellness   Wiesbaden wellness
Baden-Baden je svetski poznata banja, mineralno lečilište, letovalište, a poznat je i po međunarodnim kulturnim događajima, šahovskom turniru i kazinu. Neke od najpoznatijih ličnosti koje su boravile ili živele u Baden Badenu su Dostojevski, Turgenjev, Brams i Klara Šuman. >>>   Visbaden je udaljen oko pola sata vožnje od aerodroma u Frankfurtu. Prava je oaza nemačke kulture i istorije.U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperatuom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode.. >>>
     
 

 
Vi ste ovde: putujemo.info BANJE (2) BANJE U NEMACKOJ