Najbolji hoteli u najboljim banjama Evrope

Wellness odmor u hotelima ekstra klase!

Posetite naše stranice posvećene isključivo odmoru u najpoznatijim evropskim banjama.
Wellness odmori su blagodat za sva čula: Uživajte u prizorima, zvucima, mirisima, ukusima i dodirima. Opustite se u kupkama od eteričnih ulja, izaberite masažu koja vam odgovara i osetite kako se vaše i telo i duh regenerišu.
Izberite jedan od izuzetno kvalitetnih hotela koje smo veoma pažljivo odabrali i uživajte u vrhunskim oazama zdravlja i lepote.

 

LETO 2017 HOTELI I APARTMANI

Vodič kroz GRANADU - hoteli i avio karte

Hoteli: Granada

Granada je sa svojih milion stanovnika kulturni, finansijski i umetnički centar južne Španije i glavni grad autonomne pokrajine Andaluzije i provincije Granada.

Granada je mešavina mavarske arhitekture, veličanstvenih palata iz 17 veka, mreže uličica i prolaza načičkanih tapas barovima. Flamenko i spora reka Guadalkivir su još jedan veliki dodatak šarmu ovog grada.

Aerodrom

Aerodrom Frederiko Garsija Lorka (GRX) se nalazi na 10 km od grada. Nekoliko autobuskih kompanija ga povezuje sa centrom. Cena karte je 3 EUR. Taksi košta oko 20 EUR.

Najpovoljnije avio karte za Granadu se mogu naći po ceni od 100 - 250 EUR - za letove iz većine evropskih metropola (naročito Londona). Iz Beograda cene su obično dosta više - preko 450 EUR. Dobro je proveriti sve opcije (kupovina posebne karte do npr Londona, a zatim London - Granada), ili proveriti cenu letova do Malage, koja ima mnogo veći aerodrom (cene su obično za 100ak EUR niže). Od Malage do Granade se možete za 2.5 sata prebaciti vozom (cena karte 12 EUR). Koristite naš pretraživač za pronalaženje najpovoljnije avio tarife do Granade ili Malage.

Šta videti

Granada je poznata po istorijskim građevinama kako iz doba Mavara, tako i iz doba gotike i renesanse.
Najznačajnija građevina iz doba Mavara je utvrđenje Alambra (šp. Alhambra), što znači crvena tvrđava (stene od kojih je sagrađeno utvrđenje su crvene). Podignuto je u 13. i 14. veku kao rezidencija mavarskih kraljeva. Alambra je poznata po Lavljem bunaru. U utvrđenju se takođe nalazi manastir iz 15. veka.

Vila Generalife(što na španskom znači nebeski raj na zemlji), letnja rezidencija kalifa, kao i gradska četvrt Albajsin (šp. Albaycín).
U centru se nalazi katedrala iz doba renesanse. Tu se nalazi i Kraljevska Kapela (šp. Capilla Real) završena 1521. godine u u kojoj su sahtranjeni vladari, Izabela i Fernando, kao i njihova ćerka, Huana Luda i njen muž, Filip Lepi.
Granada takođe poseduje arheološki muzej i naučni park.

Smeštaj

Izbor hoteli u Granadi je veoma velik. Kvalitetan smeštaj se može naći i za 20ak EUR, a veoma dobri hoteli ili apartmani u centru Granade za 40 - 60 EUR po noći.. Uporedite cene i izaberite jedan od 150 hotela u Sevilji



Granada hoteli:
Last Minute ponude



Evropski gradovi

hoteli u Veneciji Hoteli u Veneciji
613 hotela u Veneciji
od 25 EUR
hoteli u Parizu Hoteli u Parizu
1503 hotela
u Parizu
od 28 EUR
hoteli u Rimu Hoteli u Rimu
2131 hotel u Rimu
od 12 EUR
hoteli u Londonu Hoteli u Londonu
1327 hotela u Londonu
od 11 EUR
hoteli u Firenci Hoteli u Firenci
759 hotela u Firenci
od 20 EUR
hoteli u Amsterdamu Hoteli u Amsterdamu
362 hotela
u Amsterdamu
od 13 EUR
hoteli u Milanu Hoteli u Milanu
409 hotela u Milanu
od 29 EUR
hoteli u Minhenu Hoteli u Minhenu
312 hotela u Minhenu
od 14 EUR
hoteli u Atini Hoteli u Atini
223 hotela u Atini
od 23 EUR
hoteli u Becu Hoteli u Beču
345 hotela u Beču
od 15 EUR
hoteli u Solunu Hoteli u Solunu
72 hotela u Solunu
od 38 EUR
hoteli u Pragu Hoteli u Pragu
302 hotela u Pragu
od 9 EUR
Vi ste ovde: putujemo.info gradovi juzna evropa new Vodič kroz GRANADU - hoteli i avio karte